Kokią knygą dovanoti šiemet?

Kokią knygą dovanoti šiemet?


Dienos bėga, laiko iki didžiųjų metų švenčių mažėja, o dovanos vis dar nenupirktos? Sukant galvą, ką padovanoti šiemet, visada puikia išeitimi gali tapti knyga. Atsakingai parinkta ir su meile dovanojama knyga tampa bilietu į naujus pasaulius, patarimais, kaip siekti savo tikslų, intriguojančiu nuotykiu ar net kelione laiku. Kokia knyga tinkamiausia kiekvieno skoniui – patarimais dalijasi interneto knygynas patogupirkti.lt.


Saviugdos entuziastams


Motyvacinės ir asmeninio tobulėjimo knygos – puiki dovana, mėgstantiems dirbti su savimi ir nagrinėti savo vidų. Saviugdos knygos pravers jaučiantiems nepasitenkinimą savo gyvenimu, norintiems pasiekti išsikeltų tikslų, susikurti sėkmingus santykius, įgauti daugiau pasitikėjimo savimi ar išmokti pašalinti įsisenėjusias nuostatas.


Asmenybės permainų ekspertas ir vienas perkamiausių motyvacinių knygų autorius Anthony Robbins savo naujausią knyga „Gyvybės jėga“ skiria visiems besidomintiems sveikata – nuo profesionalių sportininkų iki eilinių žmonių, siekiančių padidinti savo energijos resursus arba pasveikti nuo kamuojamų ligų. Autorius dalijasi asmenine patirtimi, kaip, iš gydytojų išgirdęs, jog jo sveikatos problemos yra neišgydomos, jis savo kailiu išbandė regeneracines technologijas, kurios ne tik padėjo jam pasveikti, bet ir suteikė daugiau jėgų.

REKLAMA


Finansiniai klausimai – taip pat daugeliui aktuali tema, ypač šiais laikais. Autorius Morgan Housel knygoje „Pinigų psichologija“ surašė praktinius patarimus, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, siekiant valdyti savo finansus. Pasak jo, daugelį veiksmų lemia ego, rinkodaros įtaka, unikalus požiūris į pasaulį bei asmeninės žmonių istorijos. M. Housel dalijasi devyniolika įdomių pavyzdžių, kuriuose pristato įvairių žmonių požiūrio kampą ir padeda suprasti, kas nulemia, kad vieni žmonės praturtėja, o kiti lieka vargšais.


Artėjant Naujiesiems metams, ateina laikas apžvelgti ir padėkoti seniesiems. Kaip išmokti pajusti dėkingumą, jei niekas netenkina, ir kokia iš to nauda? Autorių John F. Demartini ir Natalya Androsova knygoje „Dėkingumo efektas“ aprašoma, kaip dėkingumas gali padėti siekti savo gyvenimo tikslų, pamilti savo kasdienybę, susikurti finansinę gerovę ir stabilius įkvepiančius santykius. Knygoje atskleidžiamas gilios transformacijos efektas, pateikiami pratimai bei afirmacijos, palydėsiantys skaitytojus į dėkingumo kelionę.

REKLAMA


Atkakliems detektyvams


Ieškantiems teisingumo, mėgstantiems narplioti žmogžudystes, norintiems perprasti žmogaus psichologiją ir spręsti galvosūkius – tokiems skaitovams rekomenduojama dovanoti detektyvų ir trilerių žanro knygas.


Kultinių trilerių autorius Chris Carter savo gerbėjus pasitinka su naujausia knyga – „Mirusiųjų galerija“. Šiame romane skaitytojai susitinka su detektyvais Hanteriu ir Garsija, atvykusiais į vieną labiausiai šokiruojančių nusikaltimo vietų. Detektyvai turi dirbti išvien su FTB, kad susektų neeilinį serijinį žudiką – psichopatą, kuris žavisi žmogžudystėmis, nes tai jam yra savotiškas menas.


Tiems, kurie mėgsta ne tik nagrinėti intriguojančias bylas, bet ir mėgaujasi šalį užklupusia žiema, rekomenduojame žiemišką norvegų rašytojo John Kåre Raake veiksmo trilerį „Ledas“. Sunkiai sužeista, tačiau po truputį sugrįžtanti į šį pasaulį profesionali snaiperė Ana Aunė trokšta pabėgti nuo košmariškų prisiminimų, tad susiruošia padėti senam profesoriui Danieliui Zacharijasenui, trokštančiam vainikuoti savo karjerą ekspedicija į Šiaurės Ašigalį.


Patekę į pasaulį, paskendusį poliarinėje naktyje, vieną dieną jie išvysta signalinę raketą, sužibusią virš kinų mokslinių tyrimų stoties. Tačiau kaip suprasti šią raketą – kaip pagalbos šauksmą ar įspėjimą? Atvykus į kinų bazę, Anos ir Danieliaus lauks šiurpūs vaizdai.


Svajingiems romantikams


Ar tarp savo artimųjų turite romantikos gerbėjų? Meilės romanai tarsi nemirštanti klasika, leidžianti skaitytojams užsidėti rožinius akinius, pasimėgauti šildančiais meilės spinduliais ir įsijausti į veikėjų santykių peripetijas.



Romantikos gerbėjams siūlome autorės Anne Jacobs romaną „Vila“, ypač pradžiuginsianti serialo „Dauntono abatija“ gerbėjus. 1913 m. Vokietijoje jauna mergina Mari priimama dirbti į virtuvę įspūdingoje viloje, kurioje gyvena pramonininko Johano Melcerio šeima. Romane susipina tarnų ir ponų pasauliai, o jų sūkuryje – stipri ir talentinga Mari bei vilos šeimininko vyresnėlis sūnus ir įpėdinis Paulius.


Siekiant aprūpinti artimuosius meilės istorijomis ilgesniam laikui, pristatome Cara Bastone knygų rinkinį „Per žingsnį nuo meilės“. Šią seriją sudaro trys knygos – „Ypatingas akimirksnis“, „Tikra meilė nepraeis pro šalį“ bei „Daugiau nei flirtas“. Šių knygų veikėjai itin tikroviški, tad su jais lengva susitapatinti ir pasinerti į saldžios meilės svaigulį.


O trokštantiems meilės, pagardintos intrigomis, erotikos ir burtų prieskoniais, dovanokite naujai perleistą lietuvių autorės Lavisa Spell knygą „Būti (su) ragana“.


Nuotykių ieškotojams


Galbūt savo draugų ar artimųjų šeimos rate turite azartinių nuotykių ieškotojų, nuolat galvojančių, į kokią avantiūrą leistis šįkart? Arba aistringų keliautojų, kurie svajoja apie svečias šalis, tačiau aplinkybių priversti turi likti namie?


Autorių Joshua Foer, Dylan Thuras ir Ella Morton tyrinėtojo vadovas „Atlas Obscura“ – kaipmat „The New York Times“ bestseleriu tapusi knyga apie slaptuosius pasaulio stebuklus. Šiame netradiciniame kelionių vadove skaitytojas atras šimtus naujų kelionių idėjų, netikėtus, keistus ir įtraukiančius vietų, švenčių ir papročių aprašymus, išlankstomą žemėlapį bei įvairias diagramas, schemas ir kokybiškas nuotraukas, kurios paskatins pakilti nuo sofos ir pradėti krautis kuprinę naujam žygiui.

REKLAMA


Norintiems į nuotykius leistis kartu su knygos veikėjais, padovanokite aktoriaus Juozo Gaižausko knygą „Tigras, glostantis pėdas“ – tai užburiantis detektyvinis pasakojimas, kupinas netikėtumų, vidinių virsmų ir dvasinių ieškojimų. Čia aprašomas ne tik daug jėgų ir valios pareikalavęs žygis piligrimų keliu per Astūrijos kalnus, bet ir kelionė po Afrikos dykynes bei Islandijos ledynus.


Ne tik nuotykių ieškotojams, bet ir klasikos ekspertams vertinga dovana – nemarus literatūros kūrinys, išgarsinęs čekų rašytoją Jaroslavą Hašeką – „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai“. Vos prasidėjus Pirmajam pasauliniam karui, garbingasis Šveikas yra pašaukiamas tarnauti ir tampa ištikimu Austrijos-Vengrijos kariuomenės kariu. Šveikas sugeba pasinaudoti savo neįtikėtinu gudrumu ir sutarti su visais – gydytojais, policininkais, kariais ir dvasininkais. Tai mažo žmogaus, patekusio į didžiulę biurokratinę sistemą, istorija.


Istorijos žinovams


Turite draugą, kuriam istorinės temos yra tikras delikatesas? Padovanokite jam arba jai istoriko ir žinomo sporto komentatoriaus Roberto Petrausko knygą „Poltava“. Dėmesio centre – 1709 m. įvykęs Poltavos mūšis. Knygoje nuodugniai pristatomi įvykiai siejasi su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Ukrainos istorija, siekiant suprasti tebesitęsiančio Rusijos ir Ukrainos konflikto priežastis iš laiko perspektyvos. Pastarasis ypač neatsiejamas nuo Poltavos mūšio, kuris paveikė ne tik XVIII a. politinius įvykius, bet ir tolimesnę visos Europos istoriją.


O mėgstantiems plačiau panagrinėti pasaulinių karų įvykius, rekomenduojame autorių Dan Jones ir Marina Amaral knygą „Pasaulis liepsnose. Ilgasis karas 1914 –1945 m.“ Skaitytojas susipažins su pasaulyje vykusiomis politinėmis įtampomis, paskatinusiomis 1914–1918 m. ir 1939–1945 m. karus, prieštaringas ideologijas, tarpukario pilietinius karus bei vidinius frontų įvykius. Leidinys iliustruotas 200 istorinių nuotraukų.


Neeilinis istorinis įvykis paveikė žmoniją dar visai neseniai. Pasaulį užklupus COVID-19 pandemijai, kone per naktį̨ drastiškai pasikeitė̇ viso pasaulio žmonių̨ gyvenimai. Knygą „Baimės metai“ sudaro pandemijos metų dienoraštis ir interviu su įvairiausių sričių specialistais – mokslininkais, gydytojais, teisininkais ir kitais visuomenės veikėjais. Šiuo leidiniu siekiama išsamiai ir visapusiškai pažvelgti į pandemijos ir ją lydėjusių suvaržymų laikotarpį bei suprasti ir įvertinti išgyventas patirtis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)