Ilgiems žiemos vakarams su knyga: kokios programėlės leis skaityti pigiau ir patogiau?

Ilgiems žiemos vakarams su knyga: kokios programėlės leis skaityti pigiau ir patogiau?


Ilgi ir tamsūs vakarai neatsiejami nuo knygos rankose – jeigu nenorite gaišti laiko knygynuose ar išleisti daug pinigų, galite įsigyti elektroninę knygos versiją tiesiog savo telefone. Štai geriausios programėlės, kurios užtikrina ne tik nesibaigiantį turinio pasirinkimą, bet ir galimybę sutaupyti, kadangi jose rasite daugybę nemokamų knygų.


Lietuviškam turiniui – „Antanukas“. Ši skaityklė ir elektroninių knygų prenumerata bet kuriame mobiliajame įrenginyje atveria daugybę įvairaus žanro populiariausių ir naujausių knygų. Programėlės valdymas itin paprastas – vienu mygtuku galite atsidaryti knygos turinį arba pasirinkti norimą skyrių. Čia veikiantys įrankiai leidžia pažymėti bet kurią svarbią ar patikusią knygos vietą bei automatiškai išsaugoti paskutinį užverstą puslapį bet kuriame įrenginyje. Aplikacija leidžia pritaikyti skaitymą pagal jūsų poreikius – galite didinti tekstą, koreguoti puslapių spalvą, tarpus tarp eilučių ar net puslapių išdėstymą.


Ne tik knygoms – „Kindle“. Geriausia pasaulyje laikoma elektroninė knygų skaityklė susieta su „Amazon“ paskyra – čia rasite itin platų knygų, žurnalų bei laikraščių pasirinkimą. Aplikacija išsiskiria itin paprastu valdymu – perbraukimu ar bakstelėjimu perverčiami puslapiai, o prireikus, ekrane pasirodo būsenos ir meniu juostos, skirtos pakeisti teksto dydį, ryškumą ar fono spalvą. Programoje veikia žodyno funkcija ir „Google“ paieška. Ši aplikacija susilaukė tokio populiarumo dėl to, kad „Kindle“ parduotuvėje siūloma daugiau nei milijonas nemokamų elektroninių knygų, įskaitant bestselerius ir klasikinius kūrinius.

REKLAMA


Atradimams – „Wattpad“. Šioje aplikacijoje vartotojai gali dalintis savo sukurtomis istorijomis ir knygomis, jas skaityti bei komentuoti. Programėlė atveria duris ne tik autoriams užmegzti ryšius su auditorija, bet ir padeda skaitytojams atrasti naujų perspektyvių rašytojų. „Wattpad“ turinio biblioteka yra įspūdinga ir nuolat didėja, o 90 mln. vartotojų bendruomenė aktyviai dalijasi knygomis. Unikali šios programos funkcija – sąsaja, sklandžiai sujungianti „Instagram“ platformos stiliaus naršymo patirtį su elektronine skaitykle. Geriausia dalis, kad čia rasite milijonus nemokamų istorijų – nuo romantikos iki mokslinės fantastikos ar komedijos.


Norintiems klausytis knygų – „Kobo Books – eBooks Audiobooks“. Ši aplikacija puikiai tiks mėgstantiems ne tik skaityti, bet ir klausytis knygų. Programėlėje visas turinys aiškiai suskirstytas į kategorijas ir turi specialias rūšiavimo parinktis: įvertinimas, kaina, pavadinimas ir t.t. Ji vartotojams pristato ir unikalią funkciją „Reading Life“, kuri leis dalintis citatomis ar pastabomis su kitais vartotojais. Čia veikiančios technologijos užtikrina itin gerą knygų klausymo patirtį – vos vienu mygtuko paspaudimu galėsite valdyti įrašą ar suplanuoti, kad jis išsijungtų po tam tikro laiko.


Norintiems individualios skaitymo patirties – „FBReader“. Daugiau nei 30 milijonų kartų atsisiųstas skaitymo įrankis patiks ieškantiems lankstumo – jis gali itin gerai prisitaikyti prie kiekvieno skaitymo įpročių ir yra skirtas visų tipų mobiliesiems įrenginiams. Vos keliais paspaudimais galėsite pasirinkti norimą teksto šriftą, spalvas ar dydį, bei turėsite galimybę pasižymėti knygoje patikusias vietas. Aplikacijoje veikia net keli žodynai, kuriuose galima patikrinti nežinomų žodžių reikšmes. Programėlės įrankiai taip pat pasirūpina jūsų turimų knygų biblioteka – turinys suskirstomas pagal autorius ir pavadinimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)