Vaistininkai herojai: po darbo veža vaistus į kitą miestą, šypsosi ir rūpinasi klientais

Vaistininkai herojai: po darbo veža vaistus į kitą miestą, šypsosi ir rūpinasi klientais


„Savo vaistininkus mes vadiname herojais“, – dar pandemijos pradžioje sakė „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė. Šiuo įtemptu laikotarpiu dirbantys vaistininkai ne kartą įrodė, kad jie tikrai yra verti šio apibūdinimo.


Šypsenos po visos darbo dienos, aptarnavus dešimtis ar net šimtus klientų, tarp kurių – ir pavargę, ir nusivylę, ir kankinami nežinios, vakare atsakymai į užklausas ar susirašinėjimai bendroje grupėje su kitais kolegomis apie šias neeilines dienas – taip gyvena „Eurovaistinės“ vaistininkai.


Paklausti, kaip jie jaučiasi šiuo laiku, daugelis sako, jog gerai. Vaistininkas Mindaugas tvirtina, kad ramiau, kai žino visas pagrindines rekomendacijas ir jomis vadovaujasi. „Saugus atstumas nuo aplinkinių, dažna rankų dezinfekcija, nebūtinų kontaktų vengimas, saviizoliacija. Kasdien keliauju tik maršrutu namai–darbas ir darbas–namai, o apsipirkti stengiuosi tik tada, kai parduotuvėse mažiau žmonių. Tą patį rekomenduoju ir klientams“, – sako vaistininkas. Jis priduria, kad ne mažiau svarbu stiprinti ir imuninę sistemą: pats vartoja žuvų taukus, ežiuolių preparatus, cinką ir vitaminą C.

REKLAMA


Farmacininkė Elvyra su šypsena, kurios nepaslepia net medicininė kaukė, sako, kad šiandien jaučiasi puikiai. „10 balų“, – nusijuokia ji. Farmacininkė sako jau nebežinanti skaičiaus, kiek kartų per dieną plauna rankas, nors ir kasdien dirba dėvėdama pirštines, tačiau progos papildomai dezinfekuoti rankas nepraleidžia. Visose „Eurovaistinėse“ šiuo metu klientus farmacininkai aptarnauja dėvėdami specialias veido apsaugas, vaistinėse įrengtos apsauginės sienelės.


Darbai netelpa į rėmus


Šiomis dienomis vaistininkai daro daug daugiau, nei apima įprastos jų pareigybės. „Eurovaistinės“ Pietų regiono vadovė Jelena Deksnienė įsitikinusi, kad ir šiomis beprotiškomis dienomis vaistininkai tvarkosi puikiai. „Mūsų vaistininkai – ne tik patys kiečiausi profesionalai, bet ir žmonės iš didžiosios raidės“, – tvirtina ji.


Visa tai tik patvirtina kasdienės istorijos, kaip vaistininkai po darbo veža vaistus nepažįstamai vienišai senjorei, neįgaliam garbaus amžiaus vyrui... Vaistininkai padeda vieni kitiems, važiuoja po keliasdešimt kilometrų iš vieno miesto į kitą, kad tik rytą atėjęs senjoras rastų vaistų, kurių jam šioms dienomis taip reikia.

REKLAMA


Vaistininkai įsitikinę, kad toks atsidavimas šiomis dienomis – jų pareiga, be to, motyvuoja ir klientų padėka, geras žodis. „Eurovaistinės“ vaistininkai sako, kad malonu, jog šiandien klientai dažniau nei įprastai negaili gero žodžio, padėkoja, palinki sėkmės ir sveikatos. „Yra ir mus padrąsinančių, paguodžiančių optimistiškų klientų“, – sutartinai džiaugėsi Alytuje dirbančios vaistininkės. Jos sako, kad tiek pačios stengiasi, tiek klientams rekomenduoja daugiau laiko praleisti namuose, o ką ten veikti, jų teigimu, sugalvoti visada galima. Svarbiausia – apsaugota sveikata.


Ir vis dėlto herojiškai šiomis dienomis besielgiantys vaistininkai prašo, kad herojiškumą parodytų ir visuomenė – jeigu tik gali, likdama namuose. „Kai vaistinėje apsilankiusi senolė paprašė manęs kremo kojoms ir kai jai priminiau, kad reikėtų likti namuose ir neiti į viešas vietas, moteris tiesiog padėkojo už tai, kad visuomet ja rūpinamės, bet pareiškė pati sprendžianti, ką daryti“, – pasakoja farmacininkė Elvyra ir priduria, kad garbaus amžiaus žmonėms dažnai tenka priminti, jog dabar jiems saugiausia vieta – namuose.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)