Žaliausiu 2022-ųjų pastatu Europoje pripažintas verslo parkas Lietuvoje

Žaliausiu 2022-ųjų pastatu Europoje pripažintas verslo parkas Lietuvoje


Vilniuje plėtojamas verslo parkas „Business Garden Vilnius“ pripažintas žaliausiu šių metų objektu visoje Europoje. Kaip rašoma pranešime spaudai, šiemet šis verslo centras gavo daugiausiai tarptautinės pastatų vertinimo sistemos LEED sertifikato balų Europoje ir užsitikrino aukščiausią – „Platinum“ – įvertinimą.


Kaip skelbia Europos Žaliųjų pastatų sertifikavimo įstaiga (Green Business Certification Inc. – GBCI Europe), kurią prižiūri JAV žaliųjų pastatų taryba, 95 LEED sertifikato balus surinkęs „Business Garden Vilnius“ patenka į vienuoliktuką Europos pastatų, kada nors gavusių tokį arba aukštesnį įvertinimą.


„Toks aukštas įvertinimas jau nėra neįprastas „Business Garden“ projektus plėtojančiai bendrovei „Vastint“. Iš viso „Business Garden“ portfelyje dabar yra 30 LEED platininių sertifikatų ir vienas auksinis. Vidutinis objektų, įsikūrusių Lenkijoje, Latvijoje, Rumunijoje ir Lietuvoje, įvertinimas siekia 88 balus“, – skelbė GBCI Europe savo „Linkedin“ paskyroje.


„Vastint“ grupės plėtojami „Business Garden“ ir „Moxy“ projektai iš viso yra gavę 45 platininius ir 30 auksinių LEED sertifikatų.

REKLAMA


Pasak „Vastint Lithuania“ vadovo Kęstučio Vedeckio, visame pasaulyje yra vos 30, o Europoje – 11 pastatų, gavusių 95 ar daugiau LEED sertifikato sistemos balų. Jo teigimu, net 5 pastatai iš vienuoliktuko geriausiųjų Europoje yra „Vastint“ grupės projektai.


„Tai sisteminis „Vastint“ grupės darbo įvertinimas. Savo veikloje visuomet remiamės ilgalaikiu tvarumu grįstu požiūriu, o objektų draugiškumą aplinkai įvertiname dar projektavimo stadijoje. Esame įsitikinę, kad žalieji, aukštos kokybės verslo centrai tampa vis aktualesni tvarumą vertinantiems nuomininkams“, – teigia K. Vedeckis.


JAV sukurta „LEED Rating Systems“ sistema vertina tokias pastatų aplinkosaugos charakteristikas kaip statinio inovatyvumas, tvarumas, energijos išteklių naudojimo rodikliai, taip pat keliami specifiniai reikalavimai statyboms naudotų medžiagų kokybei ir kt. LEED projektų sertifikavimas atliekamas daugiau kaip 150 šalių, tarp jų JAV, Kanadoje, Europos ir Skandinavijos šalyse.

REKLAMA


„Business Garden Vilnius“ įsikūręs 6,2 ha teritorijoje, šalia parodų ir kongresų centro „Litexpo“ bei Lazdynų miško. Pirmojo etapo metu čia pastatyti du biurų pastatai, kuriuose įrengta 42 tūkst. kv. metrų ploto nuomojamų biurų ir prekybos patalpų.


Verslo parke įrengtos krepšinio, futbolo, tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, sporto ir sveikatingumo centras, dviračių ir ėjimo takai, čia įkurtos bendruomenės renginių ir bendradarbiavimo erdvės, taip pat didžiausios žaliosios erdvės tarp verslo centrų Lietuvoje.


Šiuo metu verslo parke patalpas jau yra išsinuomojusi „Amber Grid“, „Ignitis grupė“, JAV informacinių technologijų bendrovė „Rocket Software“.


Nuomos sutartys pat pasirašytos su restoranu „iLunch“, personalo atrankos bendrove „Alliance for recruitment“, „Studio Moderna“, vystančia prekės ženklus „Top Shop“, „Delimano“ ir „Dormeo“, sveikatingumo studija „FØRMA“, privačia medicinos klinika, kavinių tinklu „Caffeine“, logistikos bendrove „cargoGO“, BTA draudimu, „GetJet Airlines“ ir kitomis kompanijomis.


„Business Garden Vilnius“ projektą plėtojančią bendrovę „Vastint Lithuania“ valdo Šveicarijos investicijų kompanija „Interogo Holding“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)