Rekordus fiksuojančios JAV prezidentas D. Trumpas: „nesutinku“ su A. Fauci dėl COVID-19 situacijos JAV

Rekordus fiksuojančios JAV prezidentas D. Trumpas: „nesutinku“ su A. Fauci dėl COVID-19 situacijos JAV


JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį teigė nesutinkantis su šalies aukšto rango imunologu Anthony Fauci dėl blogėjančios COVID-19 situacijos, užsikrėtimo atvejų ir toliau daugėjant.


„Dabartinė situacija tikrai nėra gera“, – pirmadienį transliacijos feisbuke ir tviteryje metu teigė JAV Nacionaliniam alergijų ir užkrečiamųjų ligų institutui vadovaujantis A. Fauci.


„Mes vis dar murkdomės pirmojoje koronaviruso bangoje“, – sakė jis.


Antradienį televizijos transliuotame interviu D. Trumpas nesutiko su A. Fauci, kuris yra ir Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu grupės narys.


„Manau, kad šiuo metu situacija yra gera, – interviu „Full Court Press“ naujienų laidoje sakė prezidentas. – Nesutinku su juo.“


„Iš pradžių daktaras A. Fauci rekomendavo nedėvėti kaukių, vėliau ragino jas dėvėti“, – teigė D. Trumpas ir pabrėžė, jog imunologas esą „sakė nemažai dalykų“, kurie, pasak D. Trumpo buvo klaidinantys.


„Taigi, mes gerai padirbėjome. Manau, kad po dviejų, trijų, keturių savaičių, kitą kartą, kai kalbėsime, būsime labai geroje situacijoje“, – teigė D. Trumpas.

REKLAMA


JAV per parą užregistruoti 60 209 nauji COVID-19 atvejai


Jungtinėse Valstijose per pastarąsias 24 val. užfiksuotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius – net 60 209, rodo Johnso Hopkinso universiteto renkami duomenys.


Baltimorėje įsikūrusio universiteto antradienio 20.30 val. vietos (trečiadienio 3.30 val. Lietuvos) laiku duomenimis, šalyje iš viso užfiksuota beveik 3 mln. – 2 991 351 – COVID-19 atvejų.


Tuo tarpu per parą nuo COVID-19 mirė 1 114 žmonių. Iš viso COVID-19 aukų skaičius JAV siekia 131 362.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)