D. Trumpas: Jungtinėse Valstijose vakcina nuo koronaviruso kuriama sparčiau nei tikėtasi

D. Trumpas: Jungtinėse Valstijose vakcina nuo koronaviruso kuriama sparčiau nei tikėtasi


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad vakcinos nuo koronaviruso kūrimo procesas šalyje vyksta sparčiau nei tikėtasi iš pradžių.


„Vakcinų kūrimo darbas vyksta labai gerai. Lygiai taip pat, kaip ir gydymas, - parašė antradienį Baltųjų rūmų šeimininkas savo „Twitter“ paskyroje. – Judame sparčiau negu tikėtasi. Laukia geros naujienos (daugeliu atžvilgių)!“.


Gegužės 18 d. Amerikos prezidentas jau sakė, kad Jungtinės Valstijos paskelbs svarbią informaciją, susijusią su vakcinos nuo koronaviruso kūrimu ir jo sukeliamo susirgimo gydymu.


Gegužės pradžioje D. Trumpas pareiškė esąs įsitikinęs, kad jo šalis vakciną nuo koronaviruso turės dar iki šių metų pabaigos.


Anksčiau Nacionalinio alerginių ir infekcinių ligų instituto direktorius Anthony`is Faucis sakė, jog Vašingtono administracija tikisi, kad vakcina bus sukurta iki 2021 metų sausio. Bet jis pabrėžė, kad garantijų nėra.


Nuo Covid-19 pandemijos pradžios pasaulyje koronavirusu jau užsikrėtė daugiau kaip 6,2 milijono žmonių, apie 370 tūkstančių infekuotųjų mirė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)