Kovoje su krūties vėžiu – Kauno „Žalgirio“ rožinio bilieto iniciatyva

Facebook nuotr.


Daugkartiniai Lietuvos krepšinio čempionai Kauno „Žalgiris“ kyla į kovą su krūties vėžiu ir kviečia jungtis prie socialinės iniciatyvos „Mums rūpi“. Visą mėnesį, iki lapkričio 23 d., „Žalgirio“ gerbėjai turės galimybę įsigyti specialų rožinį bilietą ir taip prisidėti prie kovos su krūties vėžiu.


Rožinį bilietą gerbėjai galės įsigyti tiek kartu su bet kuriuo „Žalgirio“ arenoje vykstančių Eurolygos ar LKL rungtynių bilietu, tiek atskirai. Specialaus rožinio bilieto kaina – simbolinė, vos 1 euras.


„Nors daugiausiai laiko praleidžiame vyriškoje kompanijoje, mylime ir suprantame moteris. Pirmosios po rungtynių komandos narius apkabina mamos, seserys, žmonos, dukterys – šeimos palaikymas vyrams labai svarbus, tad visuomet norime jas matyti sveikas, laimingas ir besišypsančias.


Liūdna pagalvoti, kad nė viena iš jų nėra apsaugota nei nuo krūties vėžio, nei nuo bet kurios kitos ligos. Nebūkime abejingi. Parodykime, kad mums rūpi ir padėkime ne tik tada, kai tos pagalbos reikia mūsų artimiesiems. Tokia akcija – pats lengviausias būdas tai padaryti“, – prie akcijos prisidėti kviečia „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

REKLAMA


Visos už specialius rožinius bilietus surinktos lėšos bus perduotos kasmetinei iniciatyvai „Sužydėjusi viltis“, kurią įgyvendina Tarptautinė moterų asociacija Vilniuje. 4000 eurų paramą iniciatyvai papildomai skirs ir įvairios technikos gamintoja „Husqvarna“, anksčiau ne kartą dalyvavusi ir rėmusi kovai su krūties vėžiu skirtas akcijas. Už iniciatyvai surinktas lėšas bus nupirkta medicininių priemonių, skirtų krūties vėžio diagnostikai ar gydymui.


„Krūties vėžys yra bene dažniausia moterų onkologinė liga, tačiau jį diagnozavus ankstyvoje stadijoje ir operatyviai pradėjus gydymą, daugiau nei 90 proc. moterų ligą įveikia. Pastaruoju metu daugėja naujų krūties vėžio atvejų ir, deja, pacientės jaunėja, todėl turime drąsinti moteris rūpintis savo sveikata.


Kiekvieno mūsų indėlis yra gyvybiškai svarbus kovojant su krūties vėžiu. Mūsų moterys drąsios, ryžtingos, išdidžios, dažnai net sunkiai kovojančios su liga, nedrįsta apie tai kalbėti ar paprašyti pagalbos, tačiau joms labai svarbu žinoti, kad jos nėra vienos, kad jos mums rūpi“, – sako Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje vykdomojo komiteto pirmininkė Jurgita Butkevičienė.

Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje įgyvendinamas projektas „Sužydėjusi viltis“ šiemet minėjo veiklos dešimtmetį. Projekto metu surinktos lėšos kasmet skiriamos vertingai paramai įsigyti – ankstyvai vėžio diagnostikai skirtoms priemonėms ir biopsinėms adatoms, kurios yra svarbios krūties vėžio diagnostikai ir gydymui. Adatos dovanojamos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių onkologinėms ligoninėms.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)