PAR teigia esanti „baudžiama“ už tai, kad aptiko omikron atmainą

PAR teigia esanti „baudžiama“ už tai, kad aptiko omikron atmainą


Pietų Afrikos Respublika pasiskundė, kad yra „baudžiama“ dėl to, jog aptiko naują COVID-19 omikron atmainą, kurią Pasaulio sveikatos organizacija pavadino „keliančia susirūpinimą“ ir kuri yra labiau užkrečiama nei dominuojanti delta atmaina.


Daugelio pasaulio valstybių sprendimas uždrausti skrydžius iš Pietų Afrikos po šios atmainos atradimo „prilygsta bausmei Pietų Afrikai už jos pažangą nustatant genomo seką ir gebėjimą greičiau aptikti naujas atmainas“, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.


„Puikūs mokslo laimėjimai turi būti sveikinami, o ne baudžiami“, – teigiama jame.


Ministerija nurodė, kad naujų atmainų aptikta ir kitose pasaulio vietose.


„Kiekvienas iš tų atvejų pastaruoju metu nebuvo susijęs su Pietų Afrika, tačiau reakcija į tas šalis labai skiriasi nuo Pietų Afrikos atvejo“, – sakoma jame.


Izraelis ir Belgija po Pietų Afrikos irgi paskelbė aptikęs omikron atvejų.  


Vyriausybė primygtinai tvirtina, kad Pietų Afrikos „pajėgumai atlikti bandymus ir jos paspartinta vakcinacijos programa, kurią remia pasaulinio lygio mokslo bendruomenė, turėtų suteikti nusiraminimą mūsų partneriams pasaulyje, kad mums sekasi valdyti pandemiją taip pat gerai kaip jiems“.


Pietų Afrikos Respublika, kurioje užregistruota daugiau nei 2,95 mln. atvejų ir 89 783 mirtys, yra labiausiai nuo pandemijos nukentėjusi Afrikos šalis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)