JAV imunologas A. Faucis: dabartinio viruso susikryžminimas su kitais virusais būtų „katastrofa žmonijai“

JAV imunologas A. Faucis: dabartinio viruso susikryžminimas su kitais virusais būtų „katastrofa žmonijai“


JAV vyriausybės patarėjas pandemijos klausimais Anthony‘is Faucis siaubingu pavadino galimą dabartinio viruso susikryžminimą su kitais virusų tipais. Ypač pavojinga būtų atmaina, kuri plistų taip lengvai kaip dabar Sars-CoV-2 ir kuri pasižymėtų didesniu mirtingumu, sakė ekspertas interviu vokiečių laikraščiui „Zeit“.


„Tai būtų katastrofa žmonijai“, - pabrėžė A. Faucis. Jis atkreipė dėmesį į MERS virusą, kuris 2013 metais pražudė 25-35 proc. juo užsikrėtusių žmonių ir buvo daug pavojingesnis nei dešimt metų prieš tai siautėjęs SARS, nuo kurio mirė 10 proc. susirgusiųjų.


Būtų naivu tikėti, kad mes išvengsime naujo viruso, kalbėjo A. Faucis. Todėl jis pareikalavo tolesnių pasaulio pastangų, kad būtų spartinamas universalios vakcinos nuo koronavirusų kūrimas. Nė viena šalis pati viena esą negali to padaryti. „Mes patiriame pandemiją, kurios nematėme daugiau kaip 100 metų“, - tęsė imunologas.


A. Faucis santūriai kalbėjo apie tai, kad dabartinė pandemija greitai baigsis. Anot jo, gali būti, kad iki pavasario ją pavyks suvaldyti. „Tačiau negaliu įsivaizduoti, kad iki kitos vasaros išnaikinsime ligą“, - pridūrė ekspertas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)