Vaistininkės patarimai vykstantiems į Jūros šventę

Vaistininkės patarimai vykstantiems į Jūros šventę


Savaitgalį pajūryje susirinks daugybė žmonių norinčių pasimėgauti tradicine Jūros švente. Specialistai įspėja, kad Klaipėdoje augant koronaviruso atvejų skaičiui į šventę vykti saugu, tačiau reikalinga imtis papildomų saugumo priemonių. Vaistininkė Dainora Builova dalinasi patarimais, kaip pasirūpinti savimi ir artimaisiais.


Turėkite su savimi apsauginę veido kaukę


Nors apsauginių kaukių dėvėjimas lauke nėra privalomas, ją su savimi tikrai reikėtų turėti. „Vykstant į šventę pirmiausiai svarbu pasirūpinti savo sveikata, kadangi jau ir Lietuvoje fiksuojami delta atmainos atvejai, todėl net ir pasiskiepijusiems ar persirgusiems žmonėms, rekomenduoju turėti apsauginių kaukių ir prireikus jas dėvėti. Būtina turėti kaukę su savimi, kad nuėjus ten, kur daugiau žmonių, galėtumėte užsidėti, taip pat kiek įmanoma laikykitės saugaus atstumo nuo kitų žmonių“, – pataria vaistininkė.


Rankos paspaudimą ir apsikabinimą palikite ateičiai


Jūros šventė klaipėdiečiams yra puiki proga sutikti. Vaistininkė sako, kad esant lauke bendrauti yra saugu, tačiau fizinį kontaktą vertėtų palikti ateičiai – nesiglebėsčiuoti, nesibučiuoti, nespausti rankos, laikytis tam tikro atstumo, vienoje vietoje neužsibūti pernelyg ilgai.

REKLAMA


Saugiai mėgaukitės maistu


Gatvės maistas ir įvairūs skanėstai – svarbi šventės dalis. „Eurovaistinės“ vaistininkė D. Builova perspėja nepamiršti dezinfekuoti rankų. „Galima valgyti mieste, nes tai didelis malonumas, bet svarbu nepamiršti dezinfekuoti rankų ir rinktis šviežią maistą, tokį, kuris laikomas tinkamomis sąlygomis, ne saulėje“, – pataria vaistininkė ir priduria, kad kiekvienas turėtume stebėti, kaip jaučiamės saugiausiai, o prireikus imtis ir papildomų saugumo priemonių.


Galvos apdangalas, akiniai nuo saulės ir vanduo


Siaučiantis koronavirusas dažnai užgožia kitas problemas, tad vaistininkė primena, kad nereikėtų pamiršti ir vasariškų orų keliamo pavojaus sveikatai. Ji rekomenduoja šventėje su savimi turėti vandens, elektrolitų ar mineralinio vandens, nepamiršti nuo kenksmingų saulės spindulių saugančių priemonių, skrybėlės ar akinių nuo saulės. „Kadangi ir pati esu klaipėdietė, primenu visiems saugoti ir savo asmeninius daiktus, nes šventės metu dažnai darbuojasi ir kišenvagiai“, – įspėja vaistininkė.


Vaistininkė primygtinai prašo visų jaučiančių peršalimo simptomus likti namuose ir taip pasirūpinti savo ir artimųjų sveikata.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)