Patarimas: rinkimės aktyvią senatvę

Patarimas: rinkimės aktyvią senatvę


Senėjimas yra natūralus ir neišvengiamas gyvenimo procesas, tačiau klaidinga manyti, kad didėjant amžiui reikia pamiršti sportą ir aktyvias fizines veiklas.


Daugybė mokslinių tyrimų neginčijamai rodo, kad reguliarus fizinis krūvis stiprina širdies ir kitus kūno raumenis, gerina kraujotaką, mažina kraujospūdį, cholesterolio ir gliukozės kiekį kraujyje, tikimybę susirgti onkologinėmis ligomis, osteoporoze. Judėjimas teigiamai veikia ilgalaikę bei trumpalaikę atmintį, suvokimą, gebėjimą bendrauti ir savimi pasirūpinti. Daug judantys žmonės yra geresnės nuotaikos ir išvaizdos, labiau savimi pasitiki, moka džiaugtis gyvenimu.


Norėdamas skatinti vyresnio amžiaus žmonių fizinį aktyvumą, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras nuo rugsėjo mėnesio organizuoja nemokamus fizinio aktyvumo užsiėmimus ir kviečia visus vyresnius nei 60 metų amžiaus kauniečius juose dalyvauti.


Juose bus galima išmėginti linijinius šokius, kineziterapinę mankštą, funkcines treniruotes, mankštas baseine ir tai či. Registracija į nemokamus užsiėmimus tel. 837 454 717. Daugiau informacijos: www.kaunovsb.lt


Patarimas: rinkimės aktyvią senatvę







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)