Senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį

Senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį


Dalia Michelevičiūtė senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį


Liepą pirmieji antro projekto „Susitikim, mieli senjorai“ etapo dalyviai žengs ant parketo – linijinių šokių žingsnelius mokysis ir savo sveikatą Vilniaus bei Kauno vyresnieji stiprins kartu su aktore bei šokėja Dalia Michelevičiūte. Antrus metus prie iniciatyvos prisijungiančios lektorės teigimu, šokiai – geriausias vaistas nuo atminties praradimo ir tikras optimizmo šaltinis.


„Judesys – gyvybė, nejudrumas – pasyvi mirtis. Nori gyventi – judėk. Kai kurios damos po užsiėmimų eidavo gatvėmis šokio žingsneliu, širdyje skambant muzikai. Ar nenuostabu?“, – pirmuosius projekto metus prisimena ir šokio naudomis neabejoja D. Michelevičiūtė.


Senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį


Pasak lektorės, šokis – ypatingas užsiėmimas, kuris yra labiau menas nei sportas. Šią veiklą ji rekomenduoja kaip ilgaamžiškumo eliksyrą.


„Šokant lavinamas kūno grakštumas, klausa, rimto pajautimas, muzikalumas, stiprinamos visos raumenų grupės. Šokis taip pat suteikia optimizmo – tai geriausias puikios nuotaikos receptas, vaistas nuo atminties praradimo, sustabarėjimo, liūdesio“, – sako D. Michelevičiūtė.


Pernai šokio naudas pajuto dešimtys projekto „Susitikim mieli senjorai“ dalyvių – šios pamokos buvo itin mėgstamos vyresniųjų. Tęsti veiklas projekte, pasak šokėjos, norisi, matant kaip pirmas „Susitikim mieli senjorai“ etapas padėjo atsiskleisti, pamiršti vienatvę ir padrąsino šimtus jo dalyvių.


Senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį


„Labiausiai įkvepia džiugios, mylinčios, dėkingumo kupinos senjorų akys. Mane labai sujaudino moterys, drįsusios užsukti į susitikimą po artimo žmogaus netekties. Su ašaromis akių kampučiuose ir viltimi jos atėjo susitikti su kitais. Branda, senatvė yra malonės metas, tačiau kartais ir didesnės vienatvės laikas. Mano užsiėmimuose moterys sutiko savo klasės drauges, kartu įsiliejo į naują veiklą, susidraugavo. Jos tiesiog sužydėjo, tapo grakščios ir linksmos“, – pasakoja lektorė.


Šiemet suplanuota dvigubai daugiau šokių užsiėmimų nei pirmo etapo metu – pamokas Vilniuje ir Kaune lankys 360 senjorų. Augant projektui D. Michelevičiūtės darbotvarkė tampa vis labiau įtempta, tačiau ji nekantriai laukia pirmųjų susitikimų su projekto dalyviais.


Senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį


„Suspėti nesudėtinga, kai planuoji savo darbus, o norint ir matant prasmę juos daryti itin lengva. Senjorai mūsų tautos atmintis ir išmintis, taigi šie užsiėmimai gražina pasaulį ir prisideda prie bendrojo gėrio kūrimo, atkreipia mūsų dėmesį į žmogaus vertės įprasminimą. Šiais laikais dėmesys brandaus amžiaus žmonėms kaip niekada yra labai svarbus. Projektas – savotiška prevencija atmetimo „kultūrai“, kai silpnesnis tampa našta. Juk žmogaus orumas nenuvertėja visais amžiaus tarpsniais“, – teigia lektorė.


Nedrąsiausiems ir dvejojantiems, ar išbandyti savo jėgas neįprastoje veikloje, senjorams D. Michelevičiūtė nori priminti, kad atsiskleisti bendraminčių būryje lengviau, o būtent tokius žmones ir jungia projektas.


Senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį


„Būtent dabar yra tas metas, ta valanda. Tiesiog reikia ne galvoti, o ateiti ir priimti tai kaip dovaną. Pavyzdžiui, kai aš įsigyju naują daiktą, bijau jį įjungti, tačiau drebančiomis rankomis mėginu, ir pasirodo švieselė. Mes kviečiame draugystei ir susitikimui, o ne kritikai ar komentarams. Tai susitikimo kultūros šventė visiems“, – prisijungti prie „Susitikim mieli senjorai“ iniciatyvos kviečia lektorė.


Pagrindinis projekto partneris: akių chirurgijos klinika „Lirema“.  Projekto partneriai: Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybės, „Aconitum“. Projekto informaciniai partneriai: naujienų portalas 15min.lt, LRT, radijo stotis „Extra FM“, žurnalas „Savaitė“,  „Reklamos arka“.


Senjorams atskleis ilgaamžiškumo paslaptį







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)