Baltųjų rūmų patarėja dėl koronaviruso perspėja apie „naują pandemijos etapą“ Jungtinėse Valstijose

Baltųjų rūmų patarėja dėl koronaviruso perspėja apie „naują pandemijos etapą“ Jungtinėse Valstijose


Jungtinėse Valstijose prasidėjo „naujas pandemijos etapas“, perspėjo Baltųjų rūmų patarėja koronaviruso klausimais Deborah Birx, o kaimiškos vietovės lygiai taip pat pažeidžiamos COVID-19, kaip ir didieji miestai.


Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu grupei vadovaujanti D. Birx televizijai CNN tikino, kad vietos bendruomenių kovos su koronavirusu procedūros pradeda veikti, tačiau „tai, ką matome dabar, yra kita nei matėme kovą ir balandį“.


„Liga yra ypač plačiai paplitusi, tiek kaimiškose vietovėse, tiek ir miestuose. Sakau kiekvienam, kas gyvena kaimiškame regione – jūs nesate apsaugotas nuo šio viruso ar atsparus jam“, – sakė D. Birx.


„Prasidėjo naujas etapas“, – perspėjo ji.


Ekspertė pridūrė, kad dabar būtina laikytis sveikatos ir saugumo reikalavimų – dėvėti kaukę, laikytis asmeninės higienos ir fizinio atstumo nuo žmonių.


Naujausiais duomenimis, JAV užregistruota daugiau nei 4 665 000 COVID-19 atvejų ir 154 834 mirtys nuo šios ligos.


Kaip skelbia Johnso Hopkinso universitetas, pastarąją parą šalyje užfiksuota 47 508 nauji COVID-19 atvejai. Tai yra kiek mažesnis užsikrėtimo atvejų skaičius nei ankstesnes penkias dienas, kuomet ji viršijo 60 tūkst.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)