Naminės bandelės su sūrio ir špinatų padažu (video)

Naminės bandelės su sūrio ir špinatų padažu (video)


INGREDIENTAI:


375 g. miltų;
1 a.š. druskos (tešlai);
20 g. šviežių mielių;
1 a.š. cukraus;
240 ml. šilto vandens;
2 v.š. aliejaus;
gabaliukas sviesto kepimo indui ištepti;
tirpinto sviesto bandelėms aptepti;
230 g. kreminio sūrio;
230 g. šaldytų špinatų;
1 skiltelė česnako;
100 g. Mocarelos sūrio;
50 g. Čederio sūrio;
25 g. Parmezano sūrio;
sauja pjaustytų laiškinių svogūnų;
druskos, pipirų (padažui).


GAMINIMAS:


1. Pirmiausia paruoškite tešlą bandelėms. Į dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Atskirame dubenėlyje mieles sutrinkite su cukrumi, įpilkite 60 ml. šilto vandens, išmaišykite ir supilkite į dubenį su miltais.


2. Į ruošiamą tešlą supilkite likusį šiltą vandenį, aliejų ir rankomis gerai išminkykite tešlą. Dubenį ir tešlą apšlakstykite aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti valandą laiko kambario temperatūroje.


3. Iškilusią tešlą, ant miltais pabarstyto paviršiaus, dar kartą išminkykite ir padalinkite į 16 lygių dalių. Iš kiekvienos tešlos suformuokite po rutuliuką.


4. Apvalų kepimo indą (~23 cm.) aukštais kraštais ištepkite sviestu ir per vidurį dėkite maždaug 13 cm. apverstą apvalų dubenį. Į tarpą išdėliokite tešlos rutuliukus. Juos aptepkite tirpintu sviestu, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

REKLAMA


5. Paruoškite padažą. Kreminį sūrį išplakite iki purios konsistencijos. Į jį sudėkite atitirpintus, nusausintus ir susmulkintus špinatus, smulkintą česnako skiltelę, tarkuotus sūrius, laiškinius svogūnus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.


6. Iš kepimo indo su bandelėmis išimkite viduryje esantį dubenį ir į jo vietą dėkite paruoštą padažą. Bandeles dar kartą aptepkite tirpintu sviestu, apibarstykite parmezano sūriu ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Viską kepkite 30 minučių.


Skanaus!









  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)