Naminės mielinės spurgos su obuolių įdaru (video)

Naminės mielinės spurgos su obuolių įdaru (video)


INGREDIENTAI:


315 g. miltų;
50 g. rudojo cukraus;
2 g. druskos;
1 citrina;
15 g. šviežių mielių;
180 ml. drungno pieno;
1 kiaušinis;
2 v.š. aliejaus;
3 – 4 vidutinio dydžio obuoliai;
80 ml. vandens;
2 g. cinamono;
1 g. malto muskato;
žiupsnis malto gvazdikėlio;
70 g. baltojo cukraus;
aliejaus kepimui.


GAMINIMAS:


1. Pirmiausia paruoškite tešlą spurgoms. Dubenyje sumaišykite miltus, 15 g. rudojo cukraus, druską ir tarkuotą vienos citrinos žievelę.


2. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su 5 g. rudojo cukraus ir 60 ml. pieno. Šią mikstūrą supilkite į jau paruoštą miltų mišinį.


3. Ten pat supilkite aliejų ir likusį pieną. Viską išmaišykite rankomis iki vientisos lipnios masės. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite tešlą kilti 1 valandą kambario temperatūroje.


4. Paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite itin smulkiais kubeliais.


5. Užkaiskite puodą, sudėkite į jį obuolius, supilkite 80 ml. vandens, suberkite 30 g. rudojo cukraus, 1 g. cinamono, muskato ir žiupsnį malto kvapniojo gvazdikėlio. Viską kaitinkite ir maišykite iki vientisos tirštos masės.

REKLAMA


6. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite jau iškilusią tešlą iki 1 cm. pločio. Iš iškočiotos tešlos suformuokite maždaug 7 cm. pločio plokščias apvalias formeles. Sudėkite jas ant atskiro pailgo indo, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite dar 30 minučių.


7. Paruoštus tešlos skrituliukus, po kelis, dėkite į puodą su 160 – 180 laipsnių įkaitintu aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusias spurgas apvoliokite baltojo cukraus ir cinamono mišinyje.


8. Spurgų šonuose padarykite skylę ir pro ją su konditeriniu maišeliu suleiskite obuolių įdaro.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)