Vanilinė svajonė sekmadienio nuodėmei (video)

Vanilinė svajonė sekmadienio nuodėmei (video)


INGREDIENTAI:


250 g. sluoksniuotos tešlos;
3 kiaušiniai;
150 g. cukraus;
30 g. kukurūzų krakmolo;
60 g. miltų;
800 ml. pieno;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
žiupsnis druskos;
cukraus pudros.


GAMINIMAS:


1. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki plono sluoksnio ir subadykite šakute per visą plotą. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite tešlą 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus atidėkite į šalį. Į trynius suberkite 100 g. cukraus ir gerai išplakite. Suberkite kukurūzų krakmolą, miltus ir vėl išmaišykite.


3. Į tą pačią masę, vis maišydami, po truputį supilkite 240 ml. pieno. Paruoštą masę atidėkite į šalį.


4. Į puodą supilkite 560 ml. pieno ir kaitinkite jį. Po truputį suplikite jau paruoštą masę ir pildami vis maišykite. Maišymą tęskite iki kol masė taps tirštos konsistencijos. Sutirštėjusį kremą nuimkite nuo karščio ir supilkite vanilės ekstrakto. Išmaišykite.


5. Į kiaušinių baltymus suberkite žiupsnį druskos ir plakite. Plakdami supilkite 50 g. cukraus. Baltymai turi būti standžių putų konsistencijos.

REKLAMA


6. Išplaktus baltymus po truputėlį dėkite į anksčiau paruoštą kremą ir lengvai maišykite.


7. Iškeptą sluoksniuotą tešlą perpjaukite per pusę. Vieną pusę dėkite ant indo pagrindo ir apjuoskite sutvirtinimu, kad galėtumėte dėti kremą. Ant viršaus sudėkite kremą, ant jo – į šešias lygias dalis pjaustytą likusią tešlą. Pyragą dėkite į šaldytuvą 3 – 4 valandoms, kol sustings kremas. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)