Škotiški kiaušiniai maltos mėsos ir tarkuotų bulvių apvalkale (video)

Škotiški kiaušiniai maltos mėsos ir tarkuotų bulvių apvalkale (video)


INGREDIENTAI (4 porcijoms):


4 virti kiaušiniai;
500 g. jautienos faršo;
druskos, pipirų;
0,5 a.š. česnakų miltelių;
0,5 a.š. paprikos miltelių;
sauja pjaustytų laiškinių svogūnų;
1 v.š. garstyčių;
3 didelės bulvės;
100 g. maltų džiūvėsių;
100 g. čederio sūrio;
4 kiaušinių tryniai;
80 g. miltų;
aliejaus kepimui.


GAMINIMAS:


1. Dubenyje sumaišykite jautienos faršą su druska, pipirais, česnakų ir paprikų milteliais, garstyčiomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Faršą apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą.


2. Bulves sutarkuokite burokine tarka ir per virtuvinį rankšluostuką nusunkite nuo jų vandens perteklių.


3. Nusunktus bulvių tarkius dėkite į dubenį, pagardinkite druska, suberkite maltus džiūvėsius, tarkuotą čederio sūrį ir kiaušinių trynius. Viską išmaišykite iki vientisos masės.


4. Virtus kiaušinius apvoliokite miltuose. Imkite ketvirtadalį faršo, suformuokite paplotėlį ir per vidurį dėkite kiaušinį. Faršu apdenkite visą kiaušino paviršių. Tą patį veiksmą pakartokite su visais kiaušiniais.


5. Apvalaus ir gilesnio indo vidinę pusę išklokite maistine plėvelę. Imkite dalį tarkuotų bulvių ir tolygiai paskirstykite jas ant plėvele iškloto indo. Į vidų dėkite malta mėsa apdengtą kiaušinį ir paėmę už maistinės plėvelės kraštų apdenkite jį bulvių tarkiais. Paruoštus škotiškus kiaušinius, apdengtus plėvele, dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA


6. Aliejų įkaitinkite iki 180 laipsnių ir škotiškus kiaušinius kepkite iki kol gražiai apskrus iš visų pusių. Apkeptus „kotletus“ dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 15 minučių.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)