Citrinomis kvepiantis kreminis pyragas (video)

Citrinomis kvepiantis kreminis pyragas (video)


INGREDIENTAI:


Tešlai:


300 g. miltų;
1 citrinos žievelė;
150 g. sviesto;
100 g. cukraus;
1 kiaušinis;
1 kiaušinio trynys;
druska;
1/2 a.š. kepimo miltelių.


Kremui:


700 ml. pieno;
2 citrinos;
6 kiaušinių tryniai;
220 g. cukraus;
60 g. kukurūzų krakmolo;
cukraus pudra.


GAMINIMAS:


1. Į dubenį berkite miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą ir tarkuotą citrinos žievelę. Pirštais trinkite sviesto gabaliukais, kol tešla bus trupinių struktūros.


2. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos, kepimo miltelius, įmuškite pilną kiaušinį ir vieną trynį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.


3. Paruoškite įdarą. Į virimo puodą pilkite pieną, dėkite pjaustytas citrinų žieveles ir pakaitinkite. Po laiko nuimkite puodą nuo kaitlentės.


4. Į dubenį dėkite kiaušinių trynius ir juos gerai išplakite su cukrumi. Suberkite kukurūzų krakmolą ir dar kartą gerai išmaišykite.


5. Per sietelį po truputį pilkite kaitintą pieną ir pastoviai maišykite. Gautą masę pilkite į virimo puodą ir kaitinkite, pastoviai maišydami, kol įdaras sutirštės. Į gautą masę supilkite citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientiso kremo.

REKLAMA


6. Dalį tešlos iškočiokite ir klokite į kepimo skardą aukštais kraštais. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Pilkite įdarą ir užlenkite tešlos kraštus. Viršų uždenkite juostelėmis pjaustyta tešla.


7. Pyragą kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekient pagardinkite cukraus pudra.


Skanaus!









  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)