Danija sugalvojo sprendimą migrantams: nori įpareigoti dirbti

Danija sugalvojo sprendimą migrantams: nori įpareigoti dirbti


Danija planuoja mokėti imigrantams socialines išmokas tik tuomet, jei jie dirbs. „Norime įvesti naują darbo logiką, pagal kurią žmonės turėtų pareigą įnešti savo indėlį ir būti naudingi, - antradienį pareiškė ministrė pirmininkė Mettė Frederiksen. – O jei jie neranda nuolatinio darbo, turi atidirbti už savo pašalpas“.


Pradžioje ši nuostata galiotų tiems, kurie 3-4 metus gauna valstybės paramą ir neturi bent kažkokio išsilavinimo ir danų kalbos žinių, sakė premjerė. Jie turėtų dirbti mažiausiai 37 valandas per savaitę. „Tai gali būti darbas paplūdimyje – rinkti cigarečių nuorūkas ar plastiką, ar pagalba sprendžiant įvairias užduotis įmonėje, - kalbėjo darbo ministras Peteris Hummelgardas. – Mums svarbiausia, kad žmonės išlįstų iš savo namų“.


Šios priemonės esą padėtų imigrantams integruotis. „Pernelyg daug metų mes daugeliui žmonių darėme meškos paslaugą, nieko iš jų nereikalaudami“, - sakė M. Frederiksen. Jos vyriausybė atkreipia dėmesį į žemą moterų iš Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Turkijos užimtumo lygį.

REKLAMA


Socialdemokratų vyriausybės planams dar turi pritarti parlamentas. Kritikos jau sulaukta iš kairiųjų. „Bijau, kad tai sukels valstybės remiamą socialinį dempingą“, - sakė atstovė Mai Villadsen.


Danija daug metų vykdo labai griežtą imigracijos politiką. Vyriausybė užsibrėžė tikslą prieglobsčio prašytojų skaičių sumažinti iki nulio. Birželį parlamentas priėmė įstatymą, kuriuo remiantis, prieglobsčio prašytojai gali būti išsiųsti į ne ES šalis. Stovyklose trečiosiose šalyse, pavyzdžiui, Ruandoje ar Tunise, jie tada lauktų atsakymo į savo prašymą dėl prieglobsčio suteikimo.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)