Tikslo link: ES šalyse nuo COVID-19 paskiepyta jau daugiau nei pusė suaugusiųjų

Tikslo link: ES šalyse nuo COVID-19 paskiepyta jau daugiau nei pusė suaugusiųjų


Europos Sąjunga pranešė, kad bendrijos šalyse nuo COVID-19 visiškai paskiepyta jau daugiau nei 200 mln. europiečių – daugiau nei pusė visų suaugusiųjų. Tiesa, vis dar nepasiektas tikslas vasarą paskiepyti 70 proc. suaugusiųjų.


Europos Komisijos (EK) atstovė spaudai Dana Spinant žurnalistams sakė, kad, remiantis naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, „54,7 proc. suaugusiųjų yra visiškai paskiepyti dviem vakcinos dozėmis arba viena „Johnson & Johnson“ vakcinos doze“.


„Turime 68,4 proc. suaugusiųjų ES, kurie jau sulaukė pirmosios dozės“, – pridūrė ji.


„Dabar esame tarp daugiausiai gyventojų paskiepijusių pasaulio regionų, tačiau svarbu, kad ši pažanga būtų paskirstyta subalansuotai ir neliktų jokių kišenių, kur virusas galėtų plisti ir mutuoti“, – teigė D. Spinant.


ES vakcinacijos programa prasidėjo lėčiau nei Jungtinėje Karalystėje ar Jungtinėse Valstijose dėl tiekimo trūkumų, todėl ES metų pradžioje susilaukė daug kritikos.


EK pirmininkė Ursula von der Leyen liepos 10 d. paskelbė, jog ES turi pakankamai vakcinų dozių tam, kad paskiepytų „mažiausiai 70 proc. suaugusiųjų jau šį mėnesį“.


Naujienų agentūros AFP duomenimis, ES yra panaudota apie 440 mln. vakcinų dozių. Tai yra 98,4 dozės, tenkančios 100 gyventojų. JAV šis rodiklis siekia 102,4 dozes 100 gyventojų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>