S. Cichanouskaja ragina atnaujinti protestus Baltarusijoje: „Pasaulis tiki jumis“

S. Cichanouskaja ragina atnaujinti protestus Baltarusijoje: „Pasaulis tiki jumis“


Iš šalies ištremta Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja paragino baltarusius šią savaitę išeiti į gatves ir atnaujinti masinius protestus, kokie praėjusį rudenį buvo rengiami šalyje, praneša NPR.


„Žinau, kad Baltarusijos žmonės nenuleidžia rankų. Jie turi vidinį poreikį demonstracijoms, nes jie nori sukurti naują šalį. Jie nori naujų rinkimų, – iš Lietuvos interviu telefonu NPR sakė S. Cichanouskaja. – Tai antrosios protestų bangos pradžia.“


Protestai šioje buvusioje sovietinėje šalyje įsiplieskė pernai rugpjūtį po prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų diplomatai laiko suklastotais Aliaksandro Lukašenkos naudai.


Demonstracijos buvo rengiamos kiekvieną savaitę ir vyko ne vieną mėnesį, bet protestų judėjimas palaipsniui slopo. Per kelis mėnesius trukusius protestus žuvo keli demonstrantai, tūkstančiai buvo sulaikyti.


Pasak S. Cichanouskajos, atnaujinti gatvės protestai kartu su diplomatiniu spaudimu iš Vakarų privers A. Lukašenką sutikti su taikiu politiniu pereinamuoju procesu ir naujais, laisvais ir sąžiningais rinkimais.

REKLAMA


Pagrindinė A. Lukašenkos varžovė prezidento rinkimuose S. Cichanouskaja viliasi įpūsti naujos gyvybės protestų judėjimui.


„Visas pasaulis tiki jumis“, – antradienį savo „Telegram“ kanale rašė moteris ir ragino baltarusius „paimti ateitį į savo rankas“ ir protestuoti šį pavasarį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>