P. Auštrevičius – finansinė ir politinė izoliacija gali padėti pasodinti Lukašenką prie derybų stalo

P. Auštrevičius – finansinė ir politinė izoliacija gali padėti pasodinti Lukašenką prie derybų stalo


Europarlamentaras Petras Auštrevičius mano, kad Europos Sąjunga kartu su Vakarais turi nusiųsti aiškią žinią Rusijai, parodant, kad ji yra viena iš tų, kuri palaiko Baltarusijos prezidentą Lukašenką politiškai ir finansiškai.


„Kai tai, tiek Putino, tiek Lukašenkos režimams pasidarys per brangu, aš manau, mes pamatysime tam tikrus judesius“, – žurnalistams sakė P. Auštrevičius po pirmadienį vykusio Tarptautinio Kalinausko forumo.


Tuo tarpu demokratinės Baltarusijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja spaudos konferencijoje akcentavo, kad taikus dialogas ir taikios derybos visada buvo revoliucijos tikslas.


„Kaip matote, mes vis dar negavome atsakymo. Jau keletą mėnesių mes režimui darome įtaką. Visas pasaulis prie mūsų prisidėjo. Kovo 25 d. Baltarusijoje švenčiama laisvės diena. Tai bus svarbi antros protestų bangos diena. Iš savo pusės nenorime jokių aukų, todėl norime diskusijos ir prašome pagalbos mūsų sudėtingoje kovoje“, – atviravo Baltarusijos opozicijos lyderė.


Kalinausko forumas yra garsiausių pasaulio lyderių ir geriausių Baltarusijos ateities Europos šeimoje ekspertų apskritasis stalas, įsteigtas 2020 m. rugpjūčio 24 d. Vilniuje. Antrojo forumo tikslas buvo aptarti, kaip mobilizuoti demokratinę bendruomenę laisviems ir demokratiškiems rinkimams Baltarusijoje šiais metais.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)