Prancūzijos ministras: ES turi laikytis vieningo požiūrio dėl Rusijos ir Kinijos vakcinų

Prancūzijos ministras: ES turi laikytis vieningo požiūrio dėl Rusijos ir Kinijos vakcinų


ES valstybėms narėms pasirinkus Kinijos ar Rusijos vakciną nuo COVID-19, kai šių dar nepatvirtino Europos vaistų agentūra, nukentės bendrijos solidarumas, penktadienį teigė Prancūzijos Europos reikalų ministras Clement Beaune, skelbia „Reuters“.


„Jei jie pasirinko Kinijos ar Rusijos vakciną, manau, tai atneš rimtų pasekmių“, – RTL radijui sakė C. Beaune.


„Tokiu atveju iškyla problema mūsų solidarumo atžvilgiu, taip pat iškyla rizikos sveikatai problema, nes Rusijos vakcina dar nėra patvirtinta Europoje, taip pat net nebuvo išreikštas Kinijos vakcinos poreikis“, – teigė ministras.


Rusijos vakcina „Sputnik V“ jau buvo patvirtinta arba yra vertinama, siekiant ją patvirtinti, trijose ES Rytų sparno valstybėse – Vengrijoje, Slovakijoje ir Čekijoje – dėl pristatymo vėlavimų vakcinacijos programai ES vykstant lėčiau.


Europos vaistų agentūra pradėjo Rusijos vakcinos svarstymo procesą.


Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda kalbėjosi su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu dėl galimybės įsigyti Kinijos sukurtos vakcinos nuo COVID-19 dozių, pirmadienį valstybinei televizijai PAP sakė prezidento patarėjas, nors trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis teigė kol kas nerekomenduojąs šios vakcinos dėl nepakankamo duomenų kiekio.


Europos Komisija (EK) ketvirtadienį paskelbė, kad kol kas nevyksta jokių derybų dėl galimybės įsigyti Rusijos vakcinos „Sputnik V“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)