D. Trumpas leido teikti pagalbą J. Bideno pereinamojo laikotarpio komandai, tačiau pralaimėjimo nepripažįsta

D. Trumpas leido teikti pagalbą J. Bideno pereinamojo laikotarpio komandai, tačiau pralaimėjimo nepripažįsta


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pažadėjo nebetrukdyti JAV vyriausybei teikti pagalbą išrinktojo prezidento Joe Bideno pereinamojo laikotarpio komandai.


Tokį pareiškimą D. Trumpas padarė po to, kai Vyriausybės agentūra, atsakinga už paramą J. Bideno perėjimui į Baltuosius rūmus, pranešė nutraukianti beprecedentį pagalbos draudimą.


D. Trumpas pripažino, esą Bendrųjų paslaugų administracijai (GSA) atėjo laikas „padaryti tai, ką reikia“.


Vis dėlto, tame pačiame tviterio pranešime jis pabrėžė atsisakąs pripažinti pralaimėjimą: „Mūsų byla tęsiasi, mes ir toliau kovosime, tikiu, kad pasieksime pergalę!“


Tiesa, leidimas GSA teikti pagalbą J. Bideno pereinamojo laikotarpio komandai rodo, kad ir D. Trumpas supranta, jog rinkimus jis pralaimėjo, nepaisant tris savaites besitęsiančių kaltinimų dėl sukčiavimų ir „pavogtų rinkimų“.


Tai reiškia, kad J. Bideno komanda dabar turės prieigą prie lėšų, biuro patalpų ir galės susitikti su federalinės vyriausybės pareigūnais.


J. Bideno komanda pranešime tikino, kad GSA dabar teiks „paramą, reikalingą įgyvendinti sklandų ir taikų valdžios perdavimą“.

REKLAMA


„Artimiausiomis dienomis pereinamojo laikotarpio pareigūnai pradės susitikimus su federaliniais pareigūnais, kur aptars atsaką į pandemiją, mūsų nacionalinio saugumo interesus ir pamatys D. Trumpo vyriausybės pastangas ištuštinti federalines agentūras“, – pranešime teigė J. Bideno pereinamojo laikotarpio vadovas Yohannesas Abrahamas.


D. Trumpas leido vyriausybei teikti pagalbą J. Bideno komandai netrukus po to, kai Mičigano valstija patvirtino rinkimų rezultatus J. Bideno naudai.


Apklausa: beveik 60 proc. amerikiečių mano, kad D. Trumpui metas pripažinti pralaimėjimą rinkimuose


Apie 58 proc. amerikiečių mano, kad dabartiniam JAV prezidentui Donaldui Trumpui atėjo metas pripažinti savo pralaimėjimą lapkričio pradžioje įvykusiuose valstybės vadovo rinkimuose.


Tai rodo tyrimų tarnybos „Harvard-Harris“ surengtos apklausos rezultatai, kuriuos pirmadienį paskelbė laikraštis „The Hill“.


Beveik du trečdaliai tyrimo dalyvių įsitikinę, kad balsavimas buvo sąžiningas ir pergalę rinkimuose iškovojo demokratas Joe Bidenas. Bet šios nuomonės daugiausia laikosi Demokratų partijos šalininkai. Tarp respondentų, remiančių respublikonus, du iš trijų nelaiko praėjusių rinkimų teisingais, o 70 proc. pareiškė, kad D. Trumpas neturi pripažinti pralaimėjimo.

REKLAMA


Beveik 30 proc. apklausos dalyvių pažymėjo, jog, priimdami sprendimą, už ką balsuoti per rinkimus, jie pirmiausia orientavosi į kovos su pandemija klausimus, 26 proc. – į ekonominius aspektus, o 14 proc. – į kandidato asmenybę.


„Rinkėjai laiko J. Bideną akivaizdžiu nugalėtoju lenktynėse, kurių baigtį nulėmė blogi D. Trumpo darbo (kovoje su virusu) rezultatai. Rinkėjai tikisi, kad kova su Covid-19 taps svarbiausiu J. Bideno administracijos prioritetu“, - pareiškė leidiniui tarnybos „Harvard-Harris“ vadovas Markas Pennas.


Apklausa buvo surengta lapkričio 17-19 dienomis, joje dalyvavo 2 205 įregistruoti rinkėjai.


Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. J. Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Jo kampanija pateikė teisinius ieškinius keliose valstijose.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)