JAV teisėjas įšaldė D. Trumpo įvestą draudimą siųstis populiarųjį „TikTok“

JAV teisėjas įšaldė D. Trumpo įvestą draudimą siųstis populiarųjį „TikTok“


JAV federalinio apygardos teismo teisėjas vėlyvą sekmadienio vakarą įšaldė politinio Donaldo Trumpo administracijos įvestą draudimą atsisiųsti populiaraus socialinio tinklo „TikTok“ programėlę likus vos kelioms valandoms iki jo įsigaliojimo.


Teisėjas Carlas Nicholsas patenkino „TikTok“ skundą ir nurodė, kad draudimas turi būti įšaldytas. Baltieji rūmai „TikTok“ vadina grėsme nacionaliniam saugumui, nes „TikTok“ valdanti Kinijos bendrovė esą yra susijusi su Kinijos valdžia.


Teisėjo nuomonė nebuvo paskelbta, todėl kol kas neaiškūs „TikTok“ palankaus sprendimo motyvai.


D. Trumpo administracija buvo uždraudusi atsisiųsti „TikTok“ programėlę nuo sekmadienio vidurnakčio (7 val. pirmadienį Lietuvos laiku), tačiau amerikiečiai „TikTok“ galėtų naudotis iki lapkričio 12 d., kai programėlė būtų visiškai uždrausta. Vis dėlto, teisėjas nepatenkino „TikTok“ skundo dėl lapkričio 12 d. draudimo.


„TikTok“ advokatas Johnas Hallas tvirtino, kad programėlės draudimas būtų „baudžiamasis“ ir užvertų dešimčių milijonų amerikiečių naudojamą viešąją erdvę internete. Draudimas taip pat esą nėra būtinas, nes šiuo metu vyksta derybos dėl „TikTok“ valdymo restruktūrizacijos, kuri išspręstų JAV vadovų iškeltą nacionalinio saugumo klausimą.


Tuo tarpu vyriausybei atstovaujantys advokatai teigė, kad prezidentas gali imtis veiksmų dėl nacionalinio saugumo, o toks draudimas esą yra būtinas dėl „TikTok“ ryšių su Kinijos komunistų partija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)