JAV viceprezidentas M. Pence’as: amerikiečiai nebus saugūs, jei demokratas J. Bidenas laimės prezidento rinkimus

JAV viceprezidentas M. Pence’as: amerikiečiai nebus saugūs, jei demokratas J. Bidenas laimės prezidento rinkimus


JAV viceprezidentas Mike’as Pence’as trečiadienį įspėjo rinkėjus, kad smurtas pasklis po JAV miestus, jei lapkritį demokratas Joe Bidenas laimės šalies prezidento rinkimus, informuoja BBC.


„Sunki tiesa yra ta, kad jūs nebūsite saugūs J. Bideno Amerikoje“, – teigė M. Pence’as, kalbėjęs Respublikonų partijos suvažiavime.


Trečiadienį per partijos suvažiavimą M. Pence’as, be kita ko, oficialiai sutiko būti respublikonų kandidatu į JAV viceprezidento postą.


Pasak M. Pence’o, būsimi prezidento rinkimai – tai pasirinkimas tarp teisės ir tvarkos bei chaoso. Jo teigimu, prezidento Donaldo Trumpo perrinkimas yra gyvybiškai svarbus teisėtvarkos ir ekonominio gyvybingumo šalyje išsaugojimui.


M. Pence’as savo kalboje taip pat pasmerkė smurtą per protestus. „Prezidentas D. Trumpas ir aš visada palaikysime amerikiečių teisę į taikų protestą, bet riaušės ir plėšikavimas nėra taikūs protestai“, – teigė viceprezidentas.


JAV pastarosiomis dienomis vėl išaugo rasinė įtampa – nuo sekmadienio vakaro Viskonsino valstijoje vyksta protestai, kuriuos paskatino policijos smurtas prieš juodaodį vyrą Jacobą Blake’ą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)