J. Bidenas savo kandidate į viceprezidento postą pasirinko juodaodę senatorę K. Harris

J. Bidenas savo kandidate į viceprezidento postą pasirinko juodaodę senatorę K. Harris


Jungtinių Valstijų viceprezidente pirmą kartą gali tapti juodaodė moteris – Kamala Harris.


Demokratų kandidatas į prezidentus Joe Bidenas antradienį paskelbė, kad senatorę iš Kalifornijos renkasi savo kandidate į viceprezidento postą lapkritį vyksiančiuose rinkimuose. Bendras jųdviejų pasirodymas numatytas jau trečiadienį Vilmingtone (Delavero valstija).


55-erių K. Harris tviteryje „garbe“ pavadinio galimybę dalyvauti rinkimuose su J. Bidenu. Politikė teigė darysianti viską, kad jis taptų vyriausiuoju vadu. „Joe Bidenas gali suvienyti amerikiečius, nes jo gyvenimas buvo kovoti už mus. Ir būdamas prezidentas, jis sukurs Ameriką, kuri pateisins mūsų idealus“, - rašė K. Harris tviteryje.


Prieš tai J. Bidenas paskelbė, kad pasirinko K. Harris į viceprezidento postą. „Man didelė garbė paskelbti, kad Kamalą Harris – bebaimę kovotoją už paprastus žmones ir vieną geriausių šalies valstybės tarnautojų – pasirinkau savo viceprezidente“. Abu jie turėtų būti nomimuoti oficialiame Demokratų partijos suvažiavime, kuris bus surengtas rugpjūčio 17-20 dienomis. Dėl koronaviruso suvažiavimas daugiausiai vyks virtualiai.

REKLAMA


77-erių J. Bidenas jau kovo viduryje paskelbė, kad pergalės atveju savo pavaduotoja pasirinks moterį.  Po afroamerikiečio George‘o Floydo mirties per brutalią policijos operaciją gegužės pabaigoje ir tada kilusių antirasistinių protestų išaugo spaudimas J. Bidenui pasirinkti afroamerikietę.


55-erių K. Harris yra antroji afroamerikietė istorijoje, kuri buvo išrinkta į JAV Senatą. Ji yra viena žinomiausių juodaodžių šalies politikių. K. Harris pradžioje pati norėjo rinkimuose mesti iššūkį Donaldui Trumpui ir žadėjo vėl suvienyti šalį. Tačiau jos kampanija nebuvo sėkminga.


Juodaodžiai tradiciškai yra svarbi demokratų rinkėjų grupė. Kaip buvęs pirmojo juodaodžio JAV prezidento Baracko Obamos pavaduotojas, J. Bidenas yra populiarus tarp afroamerikiečių. Apklausose šioje rinkėjų grupėje jis smarkiai lenkia D. Trumpą.


D. Trumpas užsipuolė demokratų kandidatę į viceprezidento postą K. Harris


JAV prezidentas Donaldas Trumpas užsipuolė demokratų kandidatę į viceprezidento postą Kamalą Harris. „Ji melavo, jis sakė netiesą“, - pareiškė D. Trumpas, tačiau šių savo žodžių nedetalizavo.

REKLAMA


K. Harris nori didinti mokesčius, mažinti karines išlaidas, ji yra prieš gamtinių dujų gavybą hidraulinio ardymo būdu, toliau vardijo prezidentas. Visa tai yra temos, kuriomis jis mėgina mobilizuoti savo respublikonų rinkėjus.


Be to, D. Trumpas priekaištavo 55-erių K. Harris, kad ji per klausymus Senate buvo ypač „piktybiška“ jo kandidato į Aukščiausiąjį teismą Bretto Kavanaugho atžvilgiu. „Aš to taip greitai nepamiršiu“, - pabrėžė jis spaudos konferencijoje Baltuosiuose rūmuose.


B. Kavanaugho patvirtinimo procesas Senate 2018 metais buvo labai kontraversiškas, nes kelios moterys apkaltino jį seksualiniu priekabiavimu. Galiausiai jis buvo patvirtintas nežymia respublikonų balsų persvara.


D. Trumpas pridūrė, kad jo viceprezidentas Mike‘as Pompeo jam patinka daug labiau. Be kita ko, jį esą gerbia visos religinės grupės.


Demokratų kandidatas į JAV prezidento postą J. Bidenas antradienį paskelbė, kad savo kandidate į viceprezidentus renkasi juodaodę senatorę K. Harris.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)