A. Lukašenka pažadėjo baltarusiams išsaugoti šalies nepriklausomybę

A. Lukašenka pažadėjo baltarusiams išsaugoti šalies nepriklausomybę


Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka mano, kad svarbu išsaugoti šalies nepriklausomybę ir suverenitetą, išvaduoti ją nuo priklausomybės naftos, dujų, finansų ir kitose srityse. Tai sakoma antradienį laikraštyje „Zviazda“ paskelbtoje A. Lukašenkos rinkimų programoje.


„Nepriklausomybė brangiai kainuoja, bet ji verta to, kad būtų išsaugota ir perduota kitoms kartoms“, - pabrėžė Baltarusijos vadovas.


Pasak jo, ketvirtį šimtmečio šalies gyventojai statė „bendrus namus su langais ir į Rytus, ir į Vakarus“. „Mes visada buvome atviri draugystei ir bendradarbiavimui. Niekada nesikišome į kitų valstybių vidaus reikalus. Mūsų taikinga diplomatija buvo ir yra baltarusių saugumo laidas“, - pabrėžė A. Lukašenka.


Anot jo, pasaulis žengia „į globalių geopolitinių sukrėtimų epochą“. „Bus padaryta visa, kad nesutarimai užsienio politikoje neatsilieptų tautų, kurioms lemta gyventi šalia šioje žemėje Europos centre, draugystei, o draugiškų šalių geografija plėstųsi“, - teigia A. Lukašenka.

REKLAMA


Jis taip pat pažymėjo, jog „situacija parodė, kaip svarbu likviduoti šalies priklausomybę naftos, dujų, finansų ir kitose srityse“. „Spręsdami šiuos klausimus, laikysimės pasaulinių tendencijų kurti naujas ekonomikos šakas“, - pabrėžė Baltarusijos prezidentas. Jis taip pat pažadėjo, kad valdžia ekonomikos sferoje netaikys „šoko terapijos“.


Pasak A. Lukašenkos, per artimiausius penkerius metus Baltarusijoje reikėtų surengti referendumą dėl šalies konstitucijos pakeitimo. „Baltarusiai per visaliaudinį referendumą apibrėžtų savo teises, pareigas, laisves ir įsipareigojimus, taip pat valstybinės valdžios organų įgaliojimus“, - pareiškė jis.


Baltarusijos prezidento rinkimai įvyks rugpjūčio 9 d. Antradienį prasideda pirmalaikis balsavimas, kuris truks iki rugpjūčio 8 d.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)