Koronaviruso saugotis degtine siūlęs A. Lukašenka teigia persirgęs Covid-19

Koronaviruso saugotis degtine siūlęs A. Lukašenka teigia persirgęs Covid-19


Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka teigia, jog buvo užsikrėtęs koronavirusu. Jam ligos simptomai nepasireiškė, o dabar jis jau esąs sveikas, sakė A. Lukašenka antradienį susitikime su kariškiais, informuoja agentūra „Belta“.


„Atsiprašau už savo balsą. Aš pastaruoju metu daug kalbėjau. Bet nuostabiausia, kad jūs šiandien susitinkate su žmogumi, kuris įveikė koronavirusą. Tai išvada, kurią vakar padarė gydytojai. Simptomų nebuvo“, - teigė prezidentas.


„Kaip aš jau sakiau, 97 proc. gyventojų šia liga perserga be simptomų. Dėkui Dievui, man pavyko būti tarp šių besimptomių žmonių. Galiausiai, įveikęs šį virusą, aš patekau į Baltarusijos aukso fondą“, - tęsė A. Lukašenka.


Autoritariškai Baltarusiją valdantis 65-erių prezidentas praeityje ne kartą menkino pandemiją ir vadino virusą „apgaule“. Jis atmetė tokias kovos su pandemija priemones, kaip judėjimo ribojimai ar sienų uždarymas. A. Lukašenkos požiūris į pandemiją sukėlė protestus.


Rugpjūčio 9 dieną Baltarusijoje vyks prezidento rinkimai.


Iki šiol Baltarusijoje užregistruota 67 366 koronaviruso infekcijos atvejų. 9,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje, oficialiais duomenimis, mirė 543 Covid-19 pacientų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)