D. Trumpas paragino amerikiečius dėvėti kaukes, jei nėra galimybės laikytis socialinio atstumo

D. Trumpas paragino amerikiečius dėvėti kaukes, jei nėra galimybės laikytis socialinio atstumo


Antradienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino visus šalies gyventojus dėvėti apsaugines kaukes, jei nėra galimybės laikytis socialinio atstumo.


„Mes visus prašome: kai negalite laikytis socialinio atstumo, užsidėkite kaukę, nesvarbu, ar ji jums patinka, ar ne, jos duoda efektą“, - sakė D. Trumpas per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose.


Viena žurnalistė pasiteiravo, kodėl D. Trumpas, laikydamas kaukės dėvėjimą patriotizmo pasireiškimu, pats ją retai užsideda. Į tai Baltųjų rūmų šeimininkas atsakė, kad nešiojasi kaukę su savimi ir yra pasirengęs prireikus ją panaudoti. Kaip įrodymą jis išsitraukė kaukę iš savo švarko kišenės ir parodė ją susirinkusiesiems. „Aš ją nešioju, aš ją dėviu, jūs daug kartų matėte mane su ja, aš ją dėvėsiu“, - pridūrė jis.


Anksčiau Amerikos lyderis pareiškė neketinąs dėl pandemijos įvesti šalyje taisyklės, kad visi gyventojai turi dėvėti apsaugines kaukes. Anot jo, dėvėti kaukes naudinga, nors gali būti ir tam tikrų neigiamų padarinių. Pirmadienį D. Trumpas tviteryje parašė, kad laiko apsauginės kaukės dėvėjimą patriotizmo pasireiškimu.


D. Trumpas pirmą kartą viešumoje užsidėjo apsauginę kaukę liepos 12 d., kai lankėsi Walterio Reedo karo medicinos centre Vašingtono priemiestyje. Baltųjų rūmų šeimininkas anksčiau ne kartą buvo kritikuojamas politinių oponentų, kurie teigė, jog jis rodo piliečiams blogą pavyzdį, dalyvaudamas viešuose renginiuose be kaukės. Liepos pradžioje viename iš interviu D. Trumpas pareiškė, kad jis su apsaugine kauke panašus į komedinio vesterno personažą – Vienišą klajūną, kuris dėvėjo juodą kaukę.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)