Eilinis rekordas JAV: naujų COVID-19 atvejų skaičius – daugiau nei 65 tūkst.

Eilinis rekordas JAV: naujų COVID-19 atvejų skaičius – daugiau nei 65 tūkst.


JAV per pastarąją parą užregistruota 65 551 naujas COVID-19 atvejis. Tai yra rekordinis vienos paros užsikrėtimo atvejų skaičius, rodo Johnso Hopkinso universiteto renkami duomenys.


Iš viso labiausiai paveiktoje pasaulio šalyje užfiksuota daugiau nei 3,1 mln. COVID-19 atvejų ir 133 195 mirtys nuo šios ligos.


Ankstesnis dienos rekordas fiksuotas antradienį. Tądien užregistruota per 60 200 COVID-19 atvejų.


Per pastarąją parą nuo COVID-19 šalyje mirė 1 000 žmonių.


JAV pastarosiomis savaitėmis fiksuojamas COVID-19 atvejų skaičiaus šuolis, o sveikatos ekspertai baiminasi, kad po kurio laiko išaugs ir mirčių skaičius.


„Gyvename labai sudėtingu, iššūkiu kupinu laikotarpiu. Manau, kad valstijos turėtų pristabdyti ekonomikos atnaujinimo procesą, bet nemanau, kad reikia sugrįžti prie ekstremalaus užsidarymo“, – teigė JAV infekcinių ligų ekspertas Anthony'is Fauci.


D. Trumpas pažadėjo dėvėti apsauginę kaukę, kai lankysis karo ligoninėje


JAV prezidentas Donaldas Trumpas nėra nusistatęs prieš apsaugines kaukes ir penktadienį, lankydamasis Walterio Reedo karo medicinos centre Vašingtono priemiestyje, ketina ją dėvėti. Jis tai pareiškė ketvirtadienį interviu televizijos kanalui „Fox News“.

REKLAMA


„Manau, kad nešioti kaukę reikia tam tikromis aplinkybėmis, - sakė D. Trumpas. – Aš ruošiuosi apsilankyti Walterio Reedo ligoninėje, kur gydomi mūsų sužeisti kariai ir kur dirba medikai, kovojantys su koronavirusu ir atliekantys tokį svarbų darbą. Kai vyksiu į šią ligoninę, turėsiu užsidėti kaukę, ir aš manau, kad tai teisinga. Bet aš manau, jog ji nereikalinga tais atvejais, kai esi nuolat testuojamas, ir visi aplinkui taip pat yra nuolat testuojami ir laikosi socialinio atstumo“.


„Aš neturiu jokių problemų dėl apsauginės kaukės dėvėjimo, - pridūrė jis. – Bet tai reikia daryti tinkamomis aplinkybėmis. Aš paprastai esu atokiau nuo kitų žmonių, be to, visi aplinkui yra testuojami“.


Baltųjų rūmų šeimininkas anksčiau ne kartą buvo kritikuojamas politinių oponentų, kurie teigė, jog jis rodo piliečiams blogą pavyzdį, dalyvaudamas viešuose renginiuose be kaukės. Liepos pradžioje viename iš interviu D. Trumpas pareiškė, kad jis su apsaugine kauke panašus į komedinio vesterno personažą – Vienišą klajūną, kuris dėvėjo juodą kaukę.

REKLAMA


Bulgarijoje trečią dieną paeiliui fiksuojamas užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiaus paros prieaugio rekordas


Bulgarijos medikai trečią dieną paeiliui fiksuoja rekordinį per parą nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių. Tai penktadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos informacinis portalas.


Per pastarąsias 24 valandas nustatyta 330 naujų užsikrėtimo atvejų – 90 daugiau negu diena anksčiau, kai taip pat buvo užfiksuotas rekordinis rodiklis – 240 naujų atvejų per parą. Ankstesnis antirekordas buvo pasiektas dar diena anksčiau – tada per 24 valandas Bulgarijoje koronavirusas buvo diagnozuotas 188 žmonėms.


Oficialiais duomenimis, bendras infekuotųjų skaičius Bulgarijoje išaugo iki 6 672, tarp jų – 490 medicinos darbuotojų. Per pastarąsias 24 valandas mirė trys pacientai, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas, iš viso užfiksuotos 262 mirtys.


Pirmieji užsikrėtimo koronavirusu atvejai Bulgarijoje buvo nustatyti kovo 8 d. Nuo kovo 13 d. iki gegužės 14 d. šalyje galiojo nepaprastoji padėtis. Šiuo metu Bulgarijoje išlieka nepaprastosios epideminės situacijos režimas, kuris pratęstas iki liepos pabaigos. Piliečiai turi laikytis socialinio atstumo ir dėvėti apsaugines kaukes uždarose viešose vietose.


Dėl infekuotųjų skaičiaus augimo šalyje nuo liepos 10 d. uždaromi naktiniai klubai, barai ir diskotekos uždarose patalpose, draudžiama organizuoti šventinius renginius, kuriuose dalyvauja daugiau kaip 30 žmonių, visos sporto varžybos turi vykti be žiūrovų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)