Bulgarija kalba apie šalyje kilusią antrąją koronaviruso bangą

Bulgarija kalba apie šalyje kilusią antrąją koronaviruso bangą


Bulgarijoje vėl plinta koronavirusas. Pradžioje pandemijos mažai paveikta Balkanų šalis ketvirtadienį pranešė apie 104 naujus Covid-19 atvejus per 24 valandas. Tai yra didžiausias rodiklis nuo koronakrizės pradžios. Todėl iki birželio 14 dienos paskelbta ekstremali epidemiologinė situacija bus pratęsta iki mėnesio pabaigos. Ligšiolinis rekordas – 90 naujų infekcijų per parą – fiksuotas balandžio 24 dieną.


Bulgarija ko gero išgyvena antrąją ligos bangą, ketvirtadienį privačiai televizijos stočiai bTV sakė sveikatos reikalų vyriausiasis inspektorius ir krizės štabo narys Angelas Kunčevas. Tačiau virusas esą dabar pirmiausiai plinta lokaliai, vadinamuosiuose klasteriuose. Situacija gali būti suvaldyta, pareiškė ekspertas.


Vyriausybės vadovas Boiko Borissovas paragino gyventojus laikytis distancijos, taip pat drausmės ir dezinfekcijos taisyklių. Dabar galiojanti kaukių prievolė uždarose viešose patalpose birželio 15-ąją turėtų būti atšaukta. Ji privaloma liks tik viešajame transporte.

REKLAMA


Vienas dabartinių židinių įsiplieskė pietiniame Dospato mieste. Čia žaislų fabriko darbuotojos vartojo karščiavimą numušančius vaistus, kad prieš prasidedant pamanai praeitų temperatūros kontrolę.


7 mln. gyventojų turinčioje Bulgarijoje nustatyti 2 993 koronaviruso atvejai. 167 žmonės mirė. Dėl pandemijos paskelbti ribojimai buvo sušvelninti. Šalyje vėl veikia restoranai ir kavinės, taip pat prekybos centrai, kūno rengybos studijos, muziejai, teatrai ir kino teatrai.


Vasaros sezonas prie Juodosios jūros užsienio atostogautojams turėtų prasidėti liepos 1-ąją.

Švedijoje – didžiausias per parą naujų infekcijų skaičius


Švedijoje registruotas iki šiol didžiausias per parą naujų koronaviruso infekcijų skaičius. Patvirtinti 1 474 nauji atvejai, pranešė sveikatos tarnyba, kuria remiasi agentūra „Reuters“.


Rekordinis atvejų skaičiaus padidėjimas esą yra „tiesioginis išaugusių testavimo apimčių padarinys“. Tai padėjo nustatyti ir atvejus, kai žmonėms pasireiškė tik nežymūs simptomai. Iš viso infekuotųjų skaičius Švedijoje išaugo iki 48 300.

REKLAMA


Covid-19 aukų padaugėjo 19 iki 4 814. Skaičiuojant pagal gyventojų skaičių, tai yra gerokai daugiau nei kaimyninėse Šiaurės Europos šalyse, tačiau mažiau nei labiausiai pandemijos paveiktose Europos valstybėse Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Italijoje.


Priešingai nei dauguma pasaulio šalių, Švedija neįvedė griežtų ribojimų, o labiau kliovėsi žmonių sąmoningumu.


Per pastarąją parą JAV nuo COVID-19 ligos mirė daugiau nei 900 žmonių


Per pastarąsias 24 val. JAV patvirtino dar 941 mirties nuo COVID-19 atvejį, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.


JAV yra labiausiai koronaviruso paveikta šalis pasaulyje. Nuo protrūkio pradžios COVID-19 liga šalyje pasiglemžė jau daugiau nei 113 774 gyvybes, bendras užsikrėtimo atvejų skaičius siekia 2 021 990.


Pastarąsias dvi savaites kasdienis COVID-19 aukų skaičius buvo nukritęs žemiau 1 000 ribos. Vis dėlto kasdien užfiksuojama apie 20 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Kai kuriuose nuošalesniuose kaimiškuose regionuose ligoninėse gydomų COVID-19 pacientų skaičius auga sparčiau, nei, pavyzdžiui, prieš mėnesį.


JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas ketvirtadienį teigė, kad daugiau apribojimų nebus įvesta, nepaisant to, kad kai kuriose valstijose protrūkis didėja. „Negalime sustabdyti ekonomikos. Manau jau pasimokėme, kad sustabdžius ekonomiką padaroma dar daugiau žalos“, – interviu su CNBC sakė S. Mnuchinas.



Brazilijoje bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius perkopė 40 tūkst.


Brazilijoje bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius perkopė 40 tūkst., o užsikrėtimo atvejų šalyje jau daugiau nei 800 tūkst., rodo naujausi Sveikatos ministerijos duomenys.


Apie tai paskelbta bendram Pietų Amerikoje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičiui pasiekus 1,5 mln. ribą. Žemyne patvirtinta iš viso daugiau nei 73 600 mirčių nuo šios ligos.


Per pastarąsias 24 val. Brazilijoje patvirtintos 1 239 mirtys nuo COVID-19, bendras mirčių šalyje skaičius yra didesnis nei 40 900. Brazilija šiuo metu yra trečia iš koronaviruso labiausiai paveiktų šalių, tačiau manoma, kad penktadienį ji aplenks ir Jungtinę Karalystę.


Brazilija, kurioje gyvena maždaug 212 mln. žmonių, per parą užregistravo daugiau nei 30 tūkst. užsikrėtimo atvejų, o bendras jų skaičius dabar šalyje yra 802 800. Pagal šį rodiklį Brazilija nusileidžia tik JAV.


Tačiau ekspertai numato, kad tikrasis užsikrėtimo atvejų skaičius gali būti dar didesnis šaliai neatliekant pakankamai testų dėl koronaviruso.


Ketvirtadienį du didžiausi Brazilijos miestai San Paulas ir Rio de Žaneiras vėl atvėrė prekybos centrų duris. Šie du miestai kol kas yra labiausiai koronaviruso paveikti miestai Brazilijoje. San Paulas patvirtino jau daugiau nei 10 tūkst. mirties atvejų, Rio de Žaneiras – daugiau nei 7 300.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)