JAV per parą patvirtintas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius

JAV per parą patvirtintas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius


JAV ketvirtadienį pranešė apie didžiausią per parą patvirtintų naujų COVID-19 atvejų skaičių – 39 818, praneša „Reuters“.


Užsikrėtusių žmonių skaičius per pastarąsias dvi savaites išaugo 29 JAV valstijose. Per pastarąją parą šalyje taip pat užregistruotos 692 mirtys nuo COVID-19, rodo Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenys.


Ketvirtadienį Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo teigė, kad valstijoje pirmą kartą nuo kovo 18 d. ligoninėse gydoma mažiau nei tūkstantis COVID-19 pacientų – jų dabar ligoninėse yra 996.


Meksikoje mirčių nuo COVID-19 skaičius perkopė 25 tūkst., užsikrėtimo atvejų skaičius – 200 tūkst.


Meksikoje mirčių nuo COVID-19 skaičius perkopė 25 tūkst., o užsikrėtimo atvejų skaičius – 200 tūkst., ketvirtadienį pranešė vyriausybė.


Sveikatos apsaugos sekretoriato Epidemiologijos departamento vadovas Jose Luisas Alomia teigė, kad 127 mln. gyventojų turinčioje šalyje jau patvirtinta 25 060 mirties nuo COVID-19 atvejų ir 202 951 užsikrėtimo šia liga atvejis.


Pirmieji trys užsikrėtimo koronavirusu atvejai šalyje buvo užregistruoti vasario 28 d., tačiau vyriausybė visas ekonomines veiklas, išskyrus būtiniausių prekių parduotuvių veiklą, sustabdė tik paskutinę kovo savaitę.

REKLAMA


Prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui delsus imtis griežtesnių priemonių, jis susilaukė nemažai kritikos.


Nors naujų COVID-19 atvejų ir mirčių skaičius vis dar auga, birželio 1 d. vyriausybė ėmėsi laipsniško įmonių veiklos atnaujinimo.


Sostinėje Meksike vis dar galioja karantinas. Šiame mieste ir jo priemiesčiuose buvo patvirtinta daugiau nei 77 tūkst. užsikrėtimo atvejų.


Remiantis ketvirtadienį paskelbtais Meksikos vyriausybės duomenimis, šalyje 100 tūkst. žmonių tenka 159 COVID-19 atvejai.


Airijoje švelninamas karantinas, nuo kitos savaitės atsidarys bažnyčios, kavinės ir restoranai


Airijos vyriausybė vėlyvą ketvirtadienio vakarą patvirtino, kad nuo kitos savaitės savo duris atvers bažnyčios, kino teatrai, teatrai, kavinės ir restoranai, tačiau viešajame transporte bus privaloma dėvėti veido kaukes.


Airijos premjeras Leo Varadkaras taip pat paskelbė, kad iš kai kurių valstybių į Airiją atvykusiems žmonėms nuo liepos 9 d. bus privaloma 14 dienų saviizoliacija, tačiau valstybių sąrašas kol kas nėra parengtas.

REKLAMA


Nuo birželio 29 d. taip pat atsidaro muziejai ir meno galerijos, grožio salonai ir viešbučių barai.


Patalpose nuo pirmadienio galės rinktis iki 50 žmonių, o lauke – iki 200, tačiau Vyriausybė ragino žmones laikytis fizinio atstumo rekomendacijų.


„Siekiant išlaikyti žemą užkrečiamumo lygį, viešajame transporte bus privaloma dėvėti veido kaukes, jos turėtų būti dėvimo ir parduotuvėse bei kitur, kur sudėtinga išlaikyti atstumą“, – sakoma Vyriausybės pranešime.


Planuojama dar labiau karantino apribojimus švelninti liepos 20 d., kuomet atsidarys barai ir kazino.


Airijoje nuo COVID-19 mirė 1 727 žmonės, o užsikrėtusiųjų skaičius siekia 25 405.


„Tai nebuvo lengva nė vienam iš mūsų, tačiau mes ištvėrėme tai kaip valstybė. Dabar turime pabandyti sumažinti koronaviruso padarytą žalą ir parodyti solidarumą vieni kitiems“, – sakė L. Varadkaras.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)