Naujasis Prancūzijos premjeras J. Castex pristatys atnaujintą Vyriausybės sudėtį

Naujasis Prancūzijos premjeras J. Castex pristatys atnaujintą Vyriausybės sudėtį


Naujasis Prancūzijos premjeras Jeanas Castex pirmadienį turėtų pristatyti atnaujintą Ministrų Kabinetą, kuriam teks tvarkytis su didžiausia ekonomine krize nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Naujoji Vyriausybė taip pat turėtų suteikti postūmio Emmanuelio Macrono prezidentavimui.


Aukšto rango biurokratas ir buvęs provincijos miesto meras J. Castex iki paskyrimo į premjero pareigas penktadienį prancūzams buvo nežinomas, tačiau dabar jis siekia greitai ir ryžtingai imtis sprendimų, kad įrodytų skeptikams, jog yra tinkamas eiti šias pareigas.


55-erių J. Castex buvo paskirtas E. Macrono į premjero pareigas vietoje buvusio premjero Edouardo Philippe'o, prezidentui siekiant atsinaujinti, likus dviem metams iki 2022-ųjų Prancūzijos prezidento rinkimų.


Prancūzijos ekonomika šiuo metu tvarkosi su milžiniška recesija, kurią sukėlė koronaviruso krizė, o E. Macrono partija „Respublika, pirmyn!“ (LREM) birželio pabaigoje pralaimėjo savivaldos rinkimuose.


Sekmadienį tviteryje E. Macronas parašė, kad šaliai reikalingas „naujas kelias“, ir išvardijo naujosios Vyriausybės prioritetus: „atgaivinti ekonomiką, tęsti socialinės apsaugos ir aplinkosaugos reformas, užtikrinti teisingą respublikonišką tvarką ir ginti Europos suverenitetą“.

REKLAMA


LREM nesėkmė savivaldos rinkimuose parodė, kad partijai vis dar trūksta paramos vietos valdžios lygiu.


Analitikai teigia, kad, vietoje populiaraus premjero E. Philippe'o paskirdamas nežinomą J. Castex, E. Macronas siekia suimti valdžią į savo rankas prieš artėjančius 2022 m. rinkimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)