E. Macronas performuos Prancūzijos vyriausybę

E. Macronas performuos Prancūzijos vyriausybę


Po skaudaus savo stovyklos pralaimėjimo vietos valdžios rinkimuose Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas performuos centro vyriausybę. Bus „nauja komanda“, pareiškė jis interviu dienraščiui „Le Parisien“ ir kitiems regioniniams laikraščiams. Prezidentas nepasakė, ar naujajai vyriausybei toliau priklausys populiarus premjeras Édouard‘as Philippe‘as, tačiau gyrė gerą jo darbą per praėjusius trejus metus.


„Mes įvykdėme svarbias istorines reformas, dažnai – labai sunkiomis aplinkybėmis“, - kalbėjo E. Macronas.


E. Macronas po sekmadienį vykusio antrojo  vietos valdžios rinkimų rato sulaukė didelės kritikos, nes jo centro stovykla su mažomis išimtimis pralaimėjo didžiuosiuose miestuose. Pergalę tokiuose didmiesčiuose, kaip Lionas, Strasbūras ir Bordo, šventė žalieji ir jų sąjungininkai. Perpinjane nugalėjo kraštutinės dešinės partijos „Nacionalinis sambūris“ (buvęs „Nacionalinis frontas“) kandidatas.

REKLAMA


Po vietos valdžios rinkimų E. Macronas kalbėjo apie „antausį“ savo partijai „Respublika, pirmyn“ ir pripažino klaidas. Jis, be to, paskelbė apie nuolaidas klimato politikoje.


Premjeras E. Philippe‘as centro vyriausybei vadovauja nuo 2017 metų gegužės. Sprendimo dėl kabineto performavimo tikimasi iki kitos savaitės pradžios.


Remiantis trečiadienį paskelbtais „Elabe Berger Levrault“ instituto apklausos rezultatais, daugiau kaip pusė prancūzų nori, kad E. Philippe‘as liktų poste.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)