Šiaurės Korėja grasina vėl įžengti į demilitarizuotą zoną

Šiaurės Korėja grasina vėl įžengti į demilitarizuotą zoną


Po Pietų Korėjos aktyvistų propagandinių skrajučių akcijos Pchenjanas pagrasino vėl nusiųsti karius į demilitarizuotą pasienio zoną. „Mūsų kariuomenė įdėmiai seka situaciją, kai vis labiau blogėja abiejų Korėjų santykiai“, - antradienį pareiškė užsienio izoliuotos šalies ginkluotųjų pajėgų vadovybė.


Vertinami vyriausybės ir Darbininkų partijos planai vėl nusiųsti karius į zonas, kurios, remiantis susitarimu tarp abiejų šalių, buvo demilitarizuotos, valstybinė žiniasklaida citavo Generalinį štabą. Šiaurės Korėja, be to, esą taip pat gali nusiųsti skrajučių į Pietų Korėją.


Anot planų, fronto linija bus paversta tvirtove, kad būtų dar labiau padidintas karinis budrumas Pietų Korėjos atžvilgiu. Zonos, į kurias galėtų sugrįžti kariai, nebuvo įvardytos.


Komunistinė Šiaurės Korėjos vadovybė jaučiasi provokuojama Pietų Korėjos aktyvistų ir Šiaurės Korėjos pabėgėlių skrajučių akcijų pasienyje. Gegužės pabaigoje per sieną buvo pasiųsti balionai su maždaug puse milijono skrajučių, nukreiptų prieš autokratinį režimą Pchenjane. Pchenjanas kaltina vyriausybę Seule toliau toleruojant šias jau kelerius metus vykdomas akcijas.


Šiaurės Korėja pagrasino pasitraukti iš 2018 metų karinio susitarimo dėl pasitikėjimą skatinančių priemonių. Pietų Korėjos žiniasklaida spėlioja, kad Šiaurės Korėja, be kita ko, gali vėl nusiųsti karius į teritoriją aplink vakarinį pasienio miestą Kaesongą. Čia abi šalys iki 2016-ųjų eksploatavo bendrą pramonės kompleksą. Prieš 2004 metais atidarant parką, teritorijoje buvo dislokuoti kariai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)