JAV: dėl blogo oro atidėtas kosminio laivo „Crew Dragon“ skrydis į kosmosą

JAV: dėl blogo oro atidėtas kosminio laivo „Crew Dragon“ skrydis į kosmosą


Kompanijos „SpaceX“ kosminio laivo „Crew Dragon“ su astronautais Dougu Hurley`iu ir Bobu Behnkenu skrydis į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) trečiadienį buvo atidėtas dėl blogo oro likus 17 minučių iki numatyto starto.


„Atšaukiame paleidimą šiandien dėl nepalankių oro sąlygų palei skrydžio trajektoriją, - pranešė skrydžio vadovas. – Kitas starto langas – gegužės 30 d. 15 val. 22 min. JAV Rytų pakrantės laiku“.


Nešančioji raketa „Falcon-9“ turėjo pakilti iš kosmodromo Kanaveralo kyšulyje (Floridos valstija) trečiadienį 16 val. 33 min. JAV Rytų pakrantės laiku.


NASA nutraukė pilotuojamos skrydžius 2011 metais, kai buvo užbaigta grąžinamų kosminių laivų „Space Shuttle“ programa. Nuo to laiko astronautus į TKS gabena Rusijos kosminiai laivai „Sojuz“.


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad gegužės 30 d. grįš į Kanaveralo kyšulį stebėti „Crew Dragon“ paleidimo.


„Ačiū NASA ir (kompanijai) „SpaceX“ už pasiaukojamą darbą ir lyderystę. Nekantriai laukiu sugrįžimo pas jus šeštadienį“, - parašė tviteryje Baltųjų rūmų šeimininkas.


Kaip pranešė trečiadienį portalas „Space.com“, jeigu dėl kažkokios priežasties „Crew Dragon“ paleidimas vėl bus atidėtas, dar kartą gali būti mėginama tai padaryti gegužės 31 d. 15 val. „Starto langas atsiveria tuo metu, kai TKS yra tam tikrame orbitos taške“, - paaiškino portalas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)