D. Trumpas savo atlyginimą skiria kovai su koronavirusu

D. Trumpas savo atlyginimą skiria kovai su koronavirusu


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad savo atlyginimą skiria kovai su koronavirusu.


„Aš visą savo metinį atlyginimą - 400-450 tūkstančių dolerių – atiduodu ir atiduodavau nuo pat pradžių atgal mūsų vyriausybei. Pastarasis čekis buvo perduotas Sveikatos apsaugos departamentui ir skirtas jo pastangoms reaguoti į Covid. Tai didelė garbė!“ – parašė D. Trumpas savo tviteryje.


Prie savo teksto JAV prezidentas pridėjo nuorodą į pranešimą, kad jis pervedė 100 tūkstančių dolerių – visą savo darbo užmokestį už šių metų pirmąjį ketvirtį – vaistams nuo koronaviruso kurti.


Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Jungtinėse Valstijose užfiksuota daugiau kaip 1,64 milijono užsikrėtimo koronavirusu atvejų, per 97,7 tūkstančio infekuotųjų mirė.


Uždraudė keliones iš naujo COVID-19 epicentro – Brazilijos


JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį uždraudė keliones iš Brazilijos, kuris tapo nauju COVID-19 epicentru, pranešė Baltieji rūmai.

REKLAMA


Ne JAV piliečiai, kurie per pastarąjį 14 dienų laikotarpį buvo Brazilijoje, negali atvykti į JAV, paskelbė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Kayleigh McEnany. Prekybai naujasis draudimas nėra taikomas.


„Šiandienos veiksmai padės užtikrinti, kad užsieniečiai, kurie buvo Brazilijoje, netaptų papildomų užsikrėtimų mūsų šalyje šaltiniu“, – pranešime teigė ji.


Brazilijoje COVID-19 atvejų skaičius viršijo 360 tūkst., ji yra antra labiausiai pandemijos paveikta šalis po JAV. Brazilijoje nuo ligos mirė daugiau nei 22 tūkst. žmonių.


Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro yra D. Trumpo politinis šalininkas, o dėl savo tiesmukos kalbos manieros jis buvo pavadintas „tropiniu Trumpu“.


Kaip ir D. Trumpas, J. Bolsonaro nesureikšmino COVID-19 grėsmės, koronavirusą vadino „mažuoju gripu“ ir tvirtino, kad karantino apribojimai nepagrįstai kenkia Brazilijos ekonomikai.


D. Trumpo sprendimą uždrausti keliones iš Brazilijos ši šalis vertino kaip standartinę procedūrą.


„Šis sprendimas yra identiškas priemonėms, kurių imtasi anksčiau, uždraudžiant keliones iš COVID-19 paveiktų šalių, įskaitant Kiniją, Iraną, Jungtinę Karalystę, Airiją ir ES Šengeno erdvę“, – sakoma Brazilijos Užsienio reikalų ministerijos pranešime.


Brazilija anksčiau pati uždraudė užsieniečiams atvykti į šalį dėl koronaviruso protrūkio.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)