Atidedami gegužės 10-ąją turėję vykti Lenkijos prezidento rinkimai

Atidedami gegužės 10-ąją turėję vykti Lenkijos prezidento rinkimai


Lenkijos valdančiosios partijos trečiadienį pasiekė susitarimą atidėti šalies prezidento rinkimus, turėjusius vykti ateinantį sekmadienį – gegužės 10-ąją dieną, per kuriuos balsavimas būtų vykęs tik paštu, praneša „Deutsche Welle“.


Partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis ir valdančiosios koalicijos partnerės lyderis Jaroslawas Gowinas paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame teigiama, kad rinkimai ateinantį sekmadienį neįvyks.


Abu politikai teigia, kad „šis sprendimas garantuos lenkams galimybę sudalyvauti demokratiniuose rinkimuose“.


Nauja rinkimų data dar nenustatyta, bet teigiama, kad ji bus paskelbta kaip galima greičiau.


PiS susidūrė su vis didėjančiu pasipriešinimu jos planams surengti prezidento rinkimus, kaip planuota, nepaisant koronaviruso pandemijos.


Kritikai pažymėjo, kad dėl koronaviruso pandemijos paskelbus karantiną, negalėjo būti vykdoma rinkimų kampanija ir demokratiniai debatai. Priešingai nei kiti kandidatai, perrinkimo siekiantis dabartinis prezidentas Andrzejus Duda galėjo tęsti kampaniją, eidamas oficialias savo pareigas.

REKLAMA


Viešosios nuomonės apklausų duomenimis, jei rinkimai vyktų dabar, A. Duda pelnytų 50 proc. balsų ir išplėštų pergalę jau pirmajame rinkimų rate.


Lenkijoje patvirtinta beveik 15 tūkst. koronaviruso infekcijos atvejų, daugiau kaip 700 žmonių mirė. Lenkijoje infekcijos atvejų skaičius gerokai mažesnis nei daugelyje Vakarų Europos šalių, bet Lenkijos sveikatos apsaugos ministras įspėjo, kad šalyje dar nebuvo pasiektas epidemijos pikas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)