Naftos kainos atsigauna, tačiau vis dar nesiekia 30 dolerių už barelį ribos

Naftos kainos atsigauna, tačiau vis dar nesiekia 30 dolerių už barelį ribos


Naftos rinkose penktadienį tęsėsi atsigavimas, tačiau „juodojo aukso“ kainos laikėsi žemiau 30 dolerių už barelį ribos, baiminantis, kad koronaviruso pandemija sukels pasaulinę recesiją.


JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) rūšies naftos kaina 9.30 val. Lietuvos laiku augo 6,5 proc. iki 27,61 dolerio už barelį.


Tuo tarpu „Brent“ rūšies naftos kaina šoktelėjo 4,91 proc. iki 29,86 dolerio už barelį.


Ketvirtadienį WTI naftos kaina kilo net 23 proc., JAV vyriausybei padėjus amerikiečių naftos gavybos bendrovėms ištverti dėl koronaviruso sumažėjusią paklausą.


Trečiadienį naftos kainos krito iki 18 metų žemumų, dėl daugelyje pasaulio valstybių įvestų apribojimų kritus naftos paklausai, o Rusijai ir Saudo Arabijai nesutariant dėl naftos gavybos sumažinimo.


„Naftos kainos atsigauna, WTI nepavyko pramušti 20 dolerių už barelį lygio. Naftos kainų atsigavimą taip pat paskatino JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimas, kad jis įsikiš į naftos rinką tam tinkamu metu. D. Trumpo administracija rodo, kad bandys apsaugoti skalūnų naftos pramonę ir stabilizuoti naftos kainas“, – OANDA vyresnysis rinkos analitikas Edwardas Moya.

REKLAMA


JAV energetikos departamentas ketvirtadienį paskelbė maksimaliai užpildysiantis Strategines naftos atsargas. Departamento teigimu, valstybė iš amerikiečių naftos pramonės įmonių įsigis 77 mln. barelių naftos.


JAV energetikos departamentas „imasi skubių veiksmų, kad paremtų JAV naftos gavėjus, kurie susiduria su katastrofiškais nuostoliais dėl COVID-19 padarinių ir tyčinių naftos rinkų trukdžių, kuriuos sukelia užsienio veikėjai“, pareiškė JAV energetikos sekretorius Danas Brouillette'as.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)