Paaiškėjo, kiek Didžioji Britanija turės sumokėti Briuseliui už 2019 metus

Paaiškėjo, kiek Didžioji Britanija turės sumokėti Briuseliui už 2019 metus


Didžioji Britanija už 2019 metus Europos Sąjungai (ES) turės sumokėti 1,3 mlrd. eurų daugiau nei manyta. Europos Komisija ketvirtadienį patvirtino, kad suma buvo perskaičiuota remiantis naujausiais ekonominiais duomenimis iš Jungtinės Karalystės.


Naujoji sąskaita Londonui pateikta būtent britų išstojimo iš ES dieną sausio 31-ąją. Sumą reikia sumokėti iki birželio.


Tai įprasta praktika, pabrėžė Komisijos atstovas. „Europos Komisija patvirtina, kad sausio pabaigoje, kaip kiekvienais metais, sumos, kurias šalys narės skolingos ES biudžetui, perskaičiuojamos iš naujo, kad būtų galima jas palyginti su ekonominiais duomenimis, kuriuos pateikia pačios šalys narės“, - sakė atstovas.


Šalims gali tekti ir primokėti, tačiau joms dalis sumos gali būti ir grąžinta. 2017 ir 2018 metais Didžioji Britanija lėšų susigrąžino. Visa tai esą neturi nieko bendra su „Brexitu“, ir sąskaitos pateikimo data yra tik atsitiktinumas.


Didžioji Britanija po 47 narystės metų sausio 31-ąją paliko ES. Tačiau dar iki metų galo tęsis pereinamasis laikotarpis, kurio metu praktiškai niekas nesikeis. Tuo laiku Londonas, kaip ir iki šiol, mokės į ES biudžetą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)