Brangiausias miestas užsieniečiams - Turkmėnijos sostinė Ašchabadas

Brangiausias miestas užsieniečiams - Turkmėnijos sostinė Ašchabadas


Šiemet brangiausiu pasaulio miestu užsieniečiams įvardintas Ašchabadas - Turkmėnijos sostinė, rodo organizacijos „ECA International“ paskelbtas tyrimas.


Antru brangiausiu miestu užsieniečiams įvardijamas Šveicarijos miestas Ciurichas, o trečias sąraše - antras pagal dydį Šveicarijos miestas Ženeva. Po jų pirmajame dešimtuke rikiuojasi Honkongas, Bazelis (Šveicarija), Bernas (Šveicarija), Tokijas (Japonija), Seulas (Pietų Korėja), Tel Avivas (Izraelis) ir Šanchajus (Kinija).


Tuo metu Rusijos sostinė Maskva šiemet nebepateko tarp 100 brangiausių pasaulio miestų užsieniečiams. Tai lėmė rublio nuvertėjimas, naftos kainų sumažėjimas ir prieš Rusiją nukreiptos sankcijos. Kaip rodo tyrimas, Maskva smuko 66 pozicijomis - į 120 vietą. Sankt Peterburgo miestas Rusijoje taip pat smuko - 31 pozicija žemyn į 172 vietą.


Be kita ko, dėl euro susilpnėjimo užsieniečiams tapo pigiau Europos Sąjungos šalių miestuose. Tuo metu dėl dolerio sustiprėjimo tarp 100 brangiausių pasaulio miestų užsieniečiams pateko 25 JAV miestai.

REKLAMA


Pigiausio miesto užsieniečiams titulas teko Irano sostinei Teheranui. Tai lėmė JAV sankcijos Iranui.


Atliekant tyrimą buvo vertinamos vartojimo prekės ir paslaugos, kurias dažnai perka ir kuriomis naudojasi užsieniečiai, kainos 482 pasaulio miestuose. Pavyzdžiui, maisto, namų ūkio reikmenų, laisvalaikio paslaugų kainos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)