D. Kuleba: jei Vakarų parama baigsis, Ukraina kovos kastuvais

D. Kuleba: jei Vakarų parama baigsis, Ukraina kovos kastuvais


Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba perspėjo, kad laikas, per kurį JAV Kongresas turėtų susitarti dėl pagalbos Ukrainai finansavimo, jau beveik baigėsi, tačiau pareiškė, kad net ir be Vakarų paramos Ukraina jokiomis aplinkybėmis nepasiduos.


„Net jei mums pritrūks ginklų, mes kariausime su kastuvais, nes kovojame dėl ukrainiečių tautos egzistencijos“, – sakė jis interviu televizijos kanalui „ABC News“.


Anot D. Kulebos, daugiau pinigų Ukrainai padėtų išvengti tiesioginės NATO ir Rusijos konfrontacijos, į kurią būtų priversti įsikišti amerikiečių kariai.


„Kad ir kokia būtų paramos Ukrainai kaina dabar, pasaulio netvarkos sutvarkymo kaina, jei Ukraina pralaimės, ji bus kur kas didesnė“, – sakė ministras.


Jis taip pat perspėjo JAV ir jų sąjungininkus, kokį signalą Rusijos pergalė Ukrainoje pasiųstų kitiems priešininkams.


„Jei Vakarai neįstengia sustabdyti Rusijos Ukrainoje, tai ką dar jie gali sustabdyti kitose pasaulio dalyse?“, – pareiškė D. Kuleba.


Ukrainos diplomatijos vadovas taip pat atmetė bet kokių derybų su Putino režimu galimybę, kol Ukraina užims kur kas tvirtesnes pozicijas mūšio lauke.


Kaip anksčiau rašė UNIAN, gruodžio pabaigoje JAV paskyrė Ukrainai paskutinį karinės pagalbos paketą. Kaip pažymi Baltieji rūmai, jei Kongresas nepatvirtins naujos finansavimo programos, ginklai Kyjivui nebebus tiekiami.


UNIAN, ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)