D. Kuleba: Ukraina kitais metais atsidurs JAV rinkimų kampanijos dėmesio centre

D. Kuleba: Ukraina kitais metais atsidurs JAV rinkimų kampanijos dėmesio centre


Kitais metais JAV „Ukrainos klausimas“ atsidurs dviejų tektoninių plokščių – ilgalaikės strategijos ir prezidento rinkimų – sandūroje. Tokią nuomonę Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba išsakė interviu žurnalui „Forbes“.


D. Kuleba pažymėjo, kad norėtų, jog paramos Ukrainai tema „iškristų“ iš Amerikos rinkimų darbotvarkės ir netaptų vidaus politikos, rinkimų ar partiniu klausimu, nes ji atitinka ir Demokratų, ir Respublikonų partijų, taip pat ir visų amerikiečių interesus. Kartu jis prognozuoja, kad Ukraina ir toliau išliks JAV rinkimų dėmesio centre.


„Kitais metais Ukraina bus Amerikos rinkimų dėmesio centre. Jungtinės Valstijose yra dviejų tektoninių plokščių – strategijos ir rinkimų – sandūra. Pirmoji supranta, kad Amerikos strateginis interesas yra remti Ukrainą. O rinkimai yra ne strategija, bet trumpalaikis reiškinys. „Ukrainos klausimas“ yra jų abiejų sandūroje, – sakė D. Kuleba.


Kaip pranešta anksčiau, JAV, tęsdamos dialogą su Ukraina ir kitomis šalimis, pateikė prioritetinių reformų sąrašą, kuris bus aptartas ir apie kurį bus pareikšti atsiliepimai Briuselyje vykstančioje daugiašalėje Ukrainos donorų koordinavimo platformoje.


UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)