V. Zelenskis: Ukraina laikosi realistiško požiūrio, kad karo metu netaps NATO nare

EPA-ELTA nuotr.


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad Ukrainos požiūris realistiškas ir ji supranta, kad negalės įstoti į NATO, kol vyksta karas su Rusija.


„Esame realistai, žinome, kad karo metu nebūsime NATO“, – sakė V. Zelenskis, susitikęs su Nyderlandų ir Belgijos premjerais Marku Rutte ir Alexanderu De Croo.


„Tačiau norime labai aiškios žinutės, kad po karo būsime NATO“, – pabrėžė V. Zelenskis.


Berlyno policija pradėjo tyrimą dėl informacijos apie V. Zelenskio planus nutekinimo


Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie galimą Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio apsilankymą Vokietijoje, Berlyno policija ketvirtadienį pranešė pradedanti tyrimą, kurio metu aiškinsis vizito detalių nutekinimo aplinkybes.


Remiantis policijos pranešimu, tyrimas inicijuojamas dėl „įtariamo paslapčių, susijusių su galimu valstybės vadovo vizitu, išdavimo“.

REKLAMA


Informacija apie planuojamą V. Zelenskio viešnagę Vokietijoje žiniasklaidoje pasirodė trečiadienį. Dienraštis BZ skelbė, kad Berlyno policija vykdo pasirengimą oficialiam Ukrainos lyderio vizitui, numatomam gegužės viduryje.


Policija patvirtino, kad naujausias tyrimas susijęs su BZ publikacija, kurioje esą būta konfidencialių detalių. Policijos pranešime pabrėžiama, kad Berlyno policija oficialiai nesidalino jokiais duomenimis, susijusiais su planuojamu vizitu. Berlyno policijos vadė Barbara Slowik kalbėjo apie vieną darbuotoją, „kenkiantį Berlyno policijos reputacijai“.


Vokietijos naujienų portalas „T-Online“ trečiadienį rašė, kad žinia apie nutekintas V. Zelenskio vizito detales suerzino Ukrainos pareigūnus.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>