V. Zelenskis: mes dabar esame lemiamame kovos dėl Ukrainos etape

V. Zelenskis: mes dabar esame lemiamame kovos dėl Ukrainos etape


Ukraina dabar yra lemiamame kovos už savo nepriklausomybę ir suverenitetą etape. Ir mūsų šalis tikrai iškovos ilgalaikį saugumą, laisvę ir taiką.


Tai penktadienį per Nacionalinės gvardijos instituto Kyjive karininkų išleidimo ceremoniją pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša portalas „rbc.ua“.


Jis pažymėjo, kad Nacionalinė gvardija tapo vienu svarbiausių valstybės gynybos sistemos elementų, neleidžiančių priešui įveikti Ukrainos. Ir karo metais Donbase, ir nuo pirmųjų plataus masto Rusijos invazijos minučių nacionaliniai gvardiečiai demonstruoja tikrą ukrainietišką jėgą ir daro visa, kad Ukraina atsilaikytų.


„Mes dabar esame lemiamame kovos už mūsų nepriklausomybę ir suverenitetą etape. Ši kova už Ukrainą tęsiasi šimtmečius ir tapo įvairių mūsų tautos kartų gyvenimo turiniu“, – pareiškė V. Zelenskis.


Valstybės vadovas pabrėžė neabejojantis, kad „mes įstengsime apginti Ukrainą ir iškovoti ukrainiečių tautai ilgalaikį saugumą, laisvę ir taiką“.


„Mes turime padaryti visa, kad paspartintume šį rezultatą, paspartintume mūsų pergalę. Tikiu, kad jūsų veiksmai priartins mūsų bendrą Ukrainos tikslą. Ir tegul jūsų charakteris parodo savo tvirtumą kovoje su okupantais“, – sakė V. Zelenskis.


Portalas primena, jog anksčiau prezidentas V. Zelenskis pareiškė, kad Ukraina įstengs nugalėti Rusiją mūšiuose dėl Krymo ir Donbaso, kaip kad prieš metus Kyjivo srityje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)