M. Podoliakas: per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje Ukraina nori stojimo į Aljansą kalendoriaus arba logistinio plano

M. Podoliakas: per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje Ukraina nori stojimo į Aljansą kalendoriaus arba logistinio plano


Per liepą Vilniuje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą Ukraina nori gauti stojimo į Šiaurės Atlanto Sutarties Organizaciją kalendorių arba logistinį planą, per nacionalinį telemaratoną sakė prezidento administracijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.


„Vienintelė sąlyga intensyviam Ukrainos dalyvavimui Vilniaus viršūnių susitikime – konkretus logistinis stojimo į NATO karinį aljansą planas. Ukrainai tai labai svarbu. Norime gauti arba kalendorių, kada būsime NATO, tai yra, kiek užtruks biurokratinės procedūros, arba logistinį stojimo planą“, – sakė M. Podoliakas.


Jis priminė, kad Ukrainoje visi žino apie konsoliduotą NATO sąjungininkų poziciją dėl būtinybės Ukrainai tapti nare, tačiau karas tebėra stabdantis veiksnys.


„Visi supranta, kad priėmimo procedūra negali vykti karo metu. Tačiau mes suprantame, kad kai tik karas baigsis Ukrainos sąlygomis, Ukraina per labai trumpą laiką turi įstoti į NATO“, – pabrėžė M. Podoliakas. Svarbu, kad tą akimirką biurokratinė stojimo į Aljansą procedūra būtų aiškiai išdėstyta, pridūrė patarėjas.


Pareigūno teigimu, Vilniuje turėtų būti tiksliai suformuluotos Ukrainos stojimo į NATO gairės.


Anksčiau pranešta, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, jog Ukraina rengiasi NATO viršūnių susitikimui Vilniuje ir laukia politinio pakvietimo į Aljansą.


UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)