Ukraina: rusų okupantai Chersone kankino ir vaikus

Ukraina: rusų okupantai Chersone kankino ir vaikus


Neseniai išlaisvintame Chersono mieste, Ukrainos duomenimis, rusų okupantai kankino ir vaikus.


„Chersono srityje radome dešimt kankinimo kamerų, keturias jų – Chersono mieste, – sakė Ukrainos parlamento įgaliotinis žmogaus teisių klausimu Dmytras Lubinecas. – Vienoje kankinimo kamerų radome atskirą patalpą, kamerą, kurioje buvo laikomi vaikai... net okupantai taip ją vadino – vaikų kamera“.


Ši kamerą nuo gretimų patalpų esą skyrėsi tik tuo, kad okupantai ant grindų buvo patiesę plonus kilimėlius. „Mes užfiksavome, kad vaikai negaudavo gerti. Jie gaudavo vandens tik kas antrą dieną. Jiems praktiškai neduodavo valgyti“, - kalbėjo D. Lubinecas, kurį cituoja agentūra „Reuters“.


Vaikams esą buvo daromas psichologinis spaudimas. „Jie sakė vaikams, kad tėvai juos paliko ir negrįš“, - teigė pareigūnas. Tačiau jis kol kas nepateikė savo teiginių įrodymų. Nepriklausomai jų patikrinti kol kas nėra galimybės.


Jau lapkričio pabaigoje Ukrainos tyrėjai pranešė radę keturis rusų okupantų naudotus kankinimų kambarius. Jie nustatė iš viso keturis pastatus, kuriuose „rusų okupantai neteisėtai laikė žmones ir juos žiauriai kankino“, - teigė Generalinė prokuratūra Kyjive.


Ukrainos pajėgos Chersono miestą išvadavo lapkričio 11 dieną.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)