M. Podoliakas: Kyjivas nemato jokių ženklų, kad Rusija trauktųsi iš Chersono

M. Podoliakas: Kyjivas nemato jokių ženklų, kad Rusija trauktųsi iš Chersono


Ukrainos prezidento patarėjas Michaylas Podoliakas trečiadienį pareiškė, kad Kyjivas nemato „jokių ženklų“, jog Rusijos pajėgos trauktųsi iš Chersono miesto, netrukus po to, kai Maskva paskelbė įsakymą atitraukti pajėgas.


„Nematome jokių ženklų, kad Rusija be kovos paliktų Chersoną“, – parašė M. Podoliakas tviteryje, darydamas prielaidą, kad šis rusų pranešimas gali būti gudrybė.


Jis atkreipė dėmesį, kad mieste liko didelė dalis rusų pajėgų, o į regioną atgabenami papildomi rezervai.


„Ukraina išlaisvina teritorijas remdamasi žvalgybos duomenimis, o ne surežisuotais televiziniais pareiškimais“, – rašė M. Podoliakas, turėdamas galvoje per Rusijos televiziją parodytą gynybos ministro Sergejaus Šoigu įsakymą kariuomenei trauktis iš Chersono miesto ir užimti gynybines pozicijas kairiajame Dniepro upės krante.


Rusija nurodė atitraukti karius iš Chersono


Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu trečiadienį įsakė savo kariams pasitraukti iš okupuoto Ukrainos Chersono miesto ir užimti gynybines pozicijas kitame Dniepro upės krante, pranešė „Reuters“.

REKLAMA


Šis pranešimas pažymi vieną svarbiausių Rusijos atsitraukimų ir galimą posūkį devintą mėnesį vykstančiame kare.


Karui vadovaujantis generolas Sergejus Surovikinas per televiziją sakė, kad nebeįmanoma išlaikyti Chersono miesto aprūpinimo.


„Mes išsaugosime savo karių gyvybes ir savo dalinių kovinį pajėgumą. Laikyti juos dešiniajame (vakariniame) krante yra beprasmiška. Kai kuriuos iš jų galima panaudoti kituose frontuose“, – sakė S. Surovikinas. Jis dar suspėjo pareikšti, kad per mūšius Chersono regione Ukraina neteko 9 500 kovotojų, o Rusija – 7-8 kartus mažiau.


S. Šoigu atsakė: „Sutinku su jūsų išvadomis ir pasiūlymais. Tęskite kariuomenės išvedimą ir imkitės visų priemonių perkelti pajėgas per upę“.


Ši žinia buvo paskelbta po kelias savaites trukusio Ukrainos kontrpuolimo miesto kryptimi ir Rusijos skubėjimo perkelti dešimtis tūkstančių jo gyventojų.


Šio pranešimo laukė įtakingi Rusijos karo tinklaraštininkai, kurie jį apibūdino kaip skaudų smūgį.


„Matyt, teks palikti miestą, kad ir kaip skaudu būtų dabar apie tai rašyti“, – teigė tinklaraštis „War Gonzo“, turintis daugiau kaip 1,3 mln. prenumeratorių „Telegram“.


„Paprastai tariant, Chersono negalima paimti plikomis rankomis“, – sakoma tinklaraštyje. – Taip, tai juodas puslapis Rusijos kariuomenės istorijoje. Rusijos valstybės istorijoje. Tragiškas puslapis“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)