Vašingtonas: Rusija tai vadina persigrupavimu, bet trauktis juos privertė Ukrainos pajėgos

Vašingtonas: Rusija tai vadina persigrupavimu, bet trauktis juos privertė Ukrainos pajėgos


JAV vyriausybė teigia, kad po pastarojo meto įspūdingų Ukrainos karinių sėkmių prieš okupacines Rusijos pajėgas šalies Charkivo regione karas Ukrainoje gali įgauti naujos dinamikos.


„Manau, jog tai, ką dabar regime, tikrai yra poslinkis, impulsas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, ypač šiaurėje“, – antradienį Vašingtone sakė Nacionalinio saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby. Jis pridūrė paliksiąs Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui spręsti, ar kare tikrai pasiektas lūžio taškas, ar ne.


J. Kirby akivaizdžiai stengėsi nekalbėti užsienio kariuomenės vardu,  tačiau jis sakė, kad „be abejo, šiaurėje matėme, kaip rusai evakuojasi,  atsitraukia ir palieka savo gynybines pozicijas“. Jis sakė, kad atsitraukdama Rusijos kariuomenė paliko savo atsargas.


„Jie tai vadina persigrupavimu, bet neabejotina, jog trauktis juos privertė akivaizdžiai puolančios Ukrainos ginkluotosios pajėgos“, – pridūrė J. Kirby, bet perspėjo, kad Rusija vis dar turi reikšmingų karinių pajėgumų, tad geriau vengti „spėlionių“.


JAV prezidentas Joe Bidenas taip pat pripažino, kad sunku pasakyti, ar pastarojo meto Ukrainos pažanga yra lūžio taškas kare, ir pabrėžė, kad Ukrainos dar laukia ilgas kelias.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)